1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuustutkinta

Kouvolassa liikenneonnettomuudessa kuollut moottoripyöräilijä oli noin 40-vuotias iittiläinen mies – poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena ja kuolemansyyntutkintana.

onnettomuustutkinta
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Poliisi on saanut selville uutta tietoa onnettomuudesta, jossa moottoripyöräilijä kuoli moottoripyörän ja pakettiauton välisessä törmäyksessä viikonloppuna Kouvolassa.

Ajoneuvot törmäsivät toisiinsa Jaalassa sunnuntaina iltapäivällä noin kello 16.40 aikaan. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalla.

Liikenneonnettomuudessa menehtynyt moottoripyöräilijä oli noin 40-vuotias iittiläinen mies. Hänellä ei ollut kyydissään matkustajia.

Pakettiautossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Poliisin alustavien tietojen perusteella perävaunua kuljettanut pakettiauto lähestyi onnettomuusristeystä Mettikyläntien suunnasta, tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Iitinkirkontielle kohti Iittiä. Samaan aikaan Iitinkirkontietä kohti Jaalaa lähestyi moottoripyörä.

Kun pakettiauto yritti kääntyä tielle, moottoripyöräilijä oli todennäköisesti yrittänyt väistää kohtaamista vastaantulevien ajokaistalle, mutta osunut pakettiauton etuosaan. Iitinkirkontiellä on tapahtumakohdassa 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Pakettiautolle oli väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki.

Sää oli kirkas

Tapahtuma-aikana sää oli kirkas ja pilvipoutainen. Ajoradan pinta oli paljas ja kuiva. Ajoradassa ei ollut havaittavissa jarrutusjälkiä.

Tapausta oli tutkimassa paikan päällä myös onnettomuustutkintalautakunta.

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyntutkintana.

Tapahtumapaikalta on havainto Jaalan suunnasta tulleesta henkilöautosta, joka oli pysähtynyt auttamaan onnettomuuspaikalle. Auto oli kuitenkin poistunut ennen viranomaisten tuloa.

Kouvolan poliisi toivoo, että tämä autoilija ilmoittautuu itse tai muut asiasta tietävät ottavat yhteyttä lisäselvyyden saamiseksi joko sähköpostilla rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse 050 4479574.

Lue seuraavaksi