1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pörssiyhtiöt

Korona pudotti Ilkka-Yhtymän alkuvuoden tuloksen tappiolle

Ilmoitusmyyntituotot romahtivat maaliskuussa. Muuten alkuvuoden kehitys on ollut myönteistä.

Uusi lehti on otettu hyvin vastaan. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Ilkka-Yhtymän alkuvuoden tulos kääntyi tappiolliseksi. Toimitusjohtaja Olli Pirhosen mukaan positiivista on ollut liikevaihdon kasvu ja vahva tase, mutta koronaepidemian vaikutukset iskivät ilmoitustuottoihin rajusti maaliskuussa.

Alkuvuoden liiketappio oli liki 230 000 euroa (oikaistu oman toiminnan liiketappio). Liikevaihto kasvoi kymmeneen miljoonaan euroon. Liikevaihtoa kasvattivat alkuvuoden yrityskaupat.

Uuden kahden maakunnan lehden Ilkka-Pohjalaisen lanseeraus sujui alkuvuodesta suunnitellusti ja lehti onnistui pääosin pitämään tilaajansa.

– Lukijat ovat ottaneet lehden hyvin vastaan, mutta on ollut myös poistumaa. Ilmoituspuolella oli aluksi hakemista, mutta sekin sujui tavoitteiden mukaan, toteaa toimitusjohtaja Olli Pirhonen.

Digi-tilaukset kiinnostavat

Koronavirusepidemia katkaisi alkuvuoden kehityksen, mutta jotain myönteistä on ollut myös koronan vaikutuksissa: digi-tilaukset ovat olleet kasvussa.

– Tiedonvälityksen tarve on suuri, se näkyy, sanoo Pirhonen.

Konsernin kaikki lehdet ovat ilmestyneet normaalisti, eikä suunnitelmissa ole niiden ilmestymisen supistamista. Koronakriisiin reagoitiin jo heti alkuun niin, että yhtymä käynnisti yt-neuvottelut ja huhtikuun alussa jo päädyttiin 120 työntekijän lomautuksiin.

Tulevaisuus on yhtä epävarmaa kuin muissakin yrityksissä, mutta tilannetta seurataan ja tarvittaessa reagoidaan.

– Terveys edellä tietenkin pitää mennä, mutta toivoisimme, että rajoituksia lähdettäisiin vähitellen purkamaan. Kyllähän ne vaikuttavat kaikkien yritysten liiketoimintaan, toteaa Pirhonen.