Hyppää sisältöön

Venäjän Karjalassa pienet koululaiset aloittivat koronan takia jo kesälomansa

Petroskoissa ilmestyvä Karjalan Sanomat kertoo, että Venäjän Karjalassa alakoululaiset lähtivät kesän viettoon jo vapulta.

Venäjällä alueet saavat korona-pandemian vuoksi päättää itsenäisesti, milloin koulut pitävät kesäloman. Kuva: Marja-Liisa Kämppi / Yle

Koronapandemia lyhentää kouluvuotta Venäjän Karjalassa.

Tuorein Karjalan Sanomat kertoo, että alakoululaiset lähtivät kesälomalle jo vappuna ja muut oppilaat aloittavat loman 25. toukokuuta.

Yleensä koululaisten lukuvuosi päättyy vasta kesäkuun alussa. Nyt alueet ovat saaneet itsenäisesti päättää lomien aikatauluista.

Lisäksi valtiollisia loppukokeita Karjalassa on tänä keväänä supistettu. Yhdeksäsluokkalaiset tekevät vain matematiikan ja venäjän kielen kokeet.

Suomen tavoin Venäjän Karjalassa on koronan takia etäopiskeltu. Karjalan Sanomien mukaan hidas internet ja paikoin sähköisten välineiden puute ovat vaikeuttaneet verkko-opiskelua.

Etelä-Karjalan liiton Venäjä-katsauksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan varmistettuja koronatapauksia oli viikko sitten (28.4.2020) Karjalan tasavallassa 62 eikä tautiin tiettävästi ollut tuolloin menehtynyt yhtään ihmistä.

Venäjä sulki ulkorajansa koronaviruksen vuoksi 17. maaliskuuta.

.
.