Poliisi takavarikoi amfetamiinia ja jääkaapin taakse piilotetun arvokkaan kaulaketjun – poliisi epäilee kahta miestä huumerikossarjasta Lahdessa

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Lahdessa alkutalvella paljastuneen törkeän huumerikosjutun.

amfetamiini
Poliisin kaulassa roikkuva lätkä.
Poliisin epäilemät huumaisainerikokset tapahtuivat Lahdessa tammi-maaliskuussa.Matti Myller / Yle

Poliisi epäilee törkeässä huumausainerikossarjassa kahta lahtelaismiestä amfetamiinin hallussapidosta ja välittämisestä.

Nuoremman, 56-vuotiaan miehen epäillään pitäneen hallussaan reilua neljää kiloa amfetamiinia ja välittäneen sitä vanhemmalle miehelle useissa erissä. Poliisin mukaan luovutuseriä on ollut kahdeksan. Vanhempaa miestä epäillään yli kolmen kilon amfetamiinierän hallussapidosta.

Poliisin mukaan miehet olivat järjestäneet tapaamisia Lahden keskustassa.

Huumekätkö Lahdessa, henkilön kädessä amfetamiinia
Poliisi takavarikoi amfetamiinia parvekesyvennyksestä Lahdessa.Hämeen poliisi

Esitutkinnassa poliisi on takavarikoinut lähes puolitoista kiloa amfetamiinia, marihuanaa ja noin 9700 euroa rahaa nuoremmalta epäillyltä. Vanhemmalta epäillyltä rahaa on takavarikoitu 2600 euroa. Toisen epäillyn asunnosta tavarikoitiin lisäksi jääkaapin taakse piilotetut rannekello ja kaulaketju, jonka myyntiarvo on kultaliikkeen mukaan yli 20 000 euroa.

Molemmat törkeistä huumausainerikoksista epäillyt miehet vangittiin maaliskuussa. Heistä vanhempi on edelleen vangittuna, mutta nuorempi epäilty vapautettiin huhtikuun lopulla.

Epäiltynä esitutkinnassa on ollut myös kaksi naista.