1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ruoka-apu

Sotkamo jakaa ruokakassit nyt myös lukiolaisille ja perhekunnille – koronatilanne on vaikuttanut monen perheen tulotasoon

Kunta tulee jakamaan arviolta 500–1 000 ruokakassia.

ruoka-apu
Ruokaostokset kaupan paperikassissa.
Ruokakassit jaetaan Sotkamossa toukokuun puolivälissä. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Sotkamo laajentaa ruokakassien jakoa. Nyt ruokakassit jaetaan myös lukiolaisille ja niille perhekunnille, joiden arkeen poikkeusolot ovat aiheuttaneet erityisiä haasteita. Aikaisemmin kunta on jakanut ruokakasseja esi- ja perusopetuksen etäoppilaille.

Tarkoituksena on tukea sotkamolaisia kotitalouksia, sillä koronatilanne on vaikuttanut monen perheen tulotasoon.

– Huoli perheistä konkretisoitui perusopetuksen ruokakassien jaon yhteydessä. Siellä on perheitä, joissa molemmat vanhemmat ovat voineet joutua lomautetuksi. Tai perhettä pyöritetään yksin, ja kotona on alle kouluikäisiä tai lukioikäisiä lapsia, kertoo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen.

Kilpeläinen arvioi, että kunta tulee jakamaan 500–1 000 ruokakassia. Määrä on kunnanjohtajan mukaan suuri, mutta pelkästään lukiossa on Sotkamossa 330 oppilasta.

– Kaikki lukiolaiset eivät tule ottamaan kassia, koska osa heistä on kotipaikkakunnallaan. Uskon kuitenkin, että Sotkamossa olevista suurin osa tulee ottamaan kassin, sillä näin kävi ainakin perusopetuksen puolella, Kilpeläinen sanoo.

Ruokakassien sisältö on pyritty rakentamaan niin, että se tukisi lähialueen ruokatuotantoa. Kasseista löytyy nyt lähialueen toimijoiden tuotteita muiden kotimaisten tuotteiden lisäksi.

Sotkamolaiset voivat ilmoittaa ruoka-avun tarpeesta kunnan sivuilla olevalla kyselyllä 6. toukokuuta mennessä tai soittamalla kunnan neuvontanumeroon 08 615 5811. Lukiolaisille kysely tehdään Wilmassa. Ruokakassit jaetaan 13. toukokuuta.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi