Arvinsalmen lossin lauttapaikat remonttiin – liikennekatkoksia esiintyy arkisin

Lauttapaikkoja peruskorjataan, koska ne ovat huonossa kunnossa ja liian matalia nykyistä isomman lauttakaluston tarpeisiin.

Remontin aikana liikennekatkoksia esiintyy arkipäivisin, maanantaista torstaihin kello kuuden ja 21:n välillä. Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Lauttapaikkojen peruskorjaus hankaloittaa Arvinsalmen lossin liikennettä Liperin ja Rääkkylän välillä.

Lauttapaikkojen maatuet peruskorjataan, koska ne ovat huonossa kunnossa ja liian matalia muuttuvan lauttakaluston tarpeisiin.

Lisäksi Arvinsalmessa siirretään Liperin puoleisen rannan aallonmurtajaa, jotta isompi lautta pystyy liikennöimään. Lauttapaikalla tehdään myös pienimuotoisia ruoppaus- ja pengerrystöitä.

Remontin aikana enintään tunnin kestäviä liikennekatkoksia esiintyy arkipäivisin, maanantaista torstaihin, kello 6 ja 21 välillä. Päivää kohden katkoja saa olla enintään kolme kappaletta.

Urakka kestää heinäkuun loppuun.

Töiden aikana lauttapaikoilla liikenne ohjataan kiertoteille tilapäisten elementtimaatukien avulla. Muuttuvien liikennejärjestelyjen vuoksi tienkäyttäjiä kehotetaan tarkkaavaisuuteen.

Meluhaittojen välttämiseksi urakoitsija toteuttaa työt pääasiassa päiväsaikaan ja arkipäivisin. Urakoitsija on Savon Kuljetus Oy.