1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinna etsii säästökohteita – kaupunki aloittaa yt-neuvottelut ja laittaa kaupungintalon myyntiin

Hämeenlinna ennakoi, että kuluvana vuonna sen talouteen syntyy jopa yli 30 miljoonan euron vajaus.

Hämeenlinna
Hämeenlinnan kaupungintalo
Vielä maaliskuussa kaupungintalon laaja peruskorjaus katsottiin tarkoituksenmukaiseksi vaihtoehdoksi tulevaisuuden tilatarpeiden kannalta.Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeenlinnan kaupunki tekee nopeita toimia talouden tasapainottamiseksi.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina 4. toukokuuta, että Hämeenlinna käynnistää koko kaupungin henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Hämeenlinnan kaupunginjohtajan Timo Kenakkalan mukaan yt-neuvotteluissa pyritään lähtökohtaisesti käyttämään muita keinoja kuin lomautuksia ja irtisanomisia.

– Pyrimme selvittämään, mitä vaikutuksia kaupungin palvelujen määrän ja laadun muokkaamisella on henkilöstön käyttöön. Lisäksi tarkoituksena on hyödyntää kaupungin työntekjöiden eläköitymisiä.

Kaupunki on jo siirtänyt kevään aikana reilun sadan henkilön työtehtäviä sellaisiin palveluihin, joissa on ollut henkilöstövajetta.

Kenakkalan mukaan yt-neuvottelut ovat kuitenkin välttämättömät, sillä pelkästään koronaviruksen vaikutukset kaupungin talouteen ovat kuluvan vuoden aikana jopa 31 miljoonaa euroa.

– Valtio korvaa kuluista mahdollisesti vain puolet. Meidän on pakko ottaa yt-työkalupakki käyttöön ja katsoa, miten tulevaisuutta voitaisiin rakentaa sen kanssa.

Säästötoimenpiteenä Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti lisäksi, että kaupungintalon peruskorjauksesta luovutaan kokonaan. Sen sijaan rakennuksen myyntitoimet aloitetaan välittömästi.

Lue seuraavaksi