1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kirjastot

Mikkelin ja Savonlinnan kirjastot valmistautuvat lainaustoiminnan aloittamiseen – Edes kirjaston eteen ei haluta ruuhkaa

Aineistojen laina-ajat on jo aiemmin pidennetty kesäkuun alkuun.

Kirjastoihin pääsee oleskelemaan kesäkuussa. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Koski / Yle

Mikkelissä ja Savonlinnassa kirjastot aloittavat lainaustoimintansa mahdollisimman pian. Kirjastot tiedottavat tarkasta lainaustoiminnan aloittamisen ajankohdasta myöhemmin.

Suomen hallitus tiedotti maanantaina, että kirjastot voivat aloittaa lainaustoiminnan heti.

– Oli pienoinen yllätys ettei annettu mitään varoaikaa, mutta ei se mitään. Tämä on hyvä uutinen joka tapauksessa, Mikkelin seutukirjaston johtava palvelupäällikkö Pia Kontio sanoo.

Kirjastoissa ei saa toistaiseksi oleskella, ja kirjastoja avataan hiljalleen yleisölle kesäkuun alusta alkaen.

Tällä hetkellä kirjastot odottavat aluehallintovirastolta tarkempia ohjeita siitä, miten lainaustoiminta on järjestettävä.

– Pitää muistaa, että Mikkelissä on pääkirjaston lisäksi yhdeksän muuta kirjastoa. Meillä on todella paljon henkilökuntaa palkanmaksun keskeytyksessä ja lomilla, Kontio sanoo.

Mikkelin seutukirjastosta on voinut varata kirjoja koko poikkeustilanteen ajan, ja lainaus toimii todennäköisesti noutopalveluna varausten perusteella.

Samaan aikaan kun yhteiskunnan toimintoja avataan, halutaan edelleen pitää kiinni turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Palvelut eivät saa ruuhkautua.

– Ei ole toivottavaa, että edes kirjaston eteen muodostuisi ruuhkaa. Näitä kaikkia asioita selvitetään ja järjestellään siten, että lainausta pystytään aloittelemaan mahdollisimman pian.

Sekä Mikkelin että Savonlinnan kirjastot ovat pidentäneet lainausaikoja kesäkuun alkuun. Aineistoja voi palauttaa molempien kaupunkien palautusluukkuihin.

Lue myös:

Näiden rajoitusten purkamisesta ja jatkamisesta hallitus päätti – katso koko lista tästä