1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Tapahtumajärjestäjällä on vahva usko tulevaisuuteen – Vaasa Festival aiotaan järjestää elokuussa

Koronavirus on siirtänyt ja peruuttanut tapahtumia, mutta silti loppukesän tapahtumien osalta tehdään valmisteluja lähes normaalisti.

Tommi Mäen katseet ja odotukset ovat elokuun Vaasa Festivalissa, vaikka Seinäjoen Solarsound onkin peruttu ja Turun Aura Festin toteutuminen ei ole vielä aivan varmaa. Kuva: Antti Haavisto / Yle

Korona on siirtänyt monia kesätapahtumia vuoden päähän, mutta Vaasa Festival aiotaan järjestää myös tänä kesänä. Tapahtuman ajankohta on elokuun toinen viikonloppu. Tapahtuma on päätetty järjestää myös ensi vuonna.

Ohjelmaan on tullut muutoksia, sillä yksi pääesiintyjistä Tomas Ledin siirtyy ensi vuoden tapahtumaan. Syynä on se, että Ledinin oma kiertue siirtyy vuodella. Tilalle on kiinnitetty kotimaisia esiintyjiä, joita on yhteensä noin viisitoista.

– Totta kai parhaillaan mietitään myös erityistoimia, kuten asiakashygieniaa. Positiivisin mielin jatketaan ja kesää kohti mennään, hymyilee promoottori Tommi Mäki.

Mäki sanoo, että tapahtumaan on jo myyty runsaasti lippuja. Jos Ledinin peruutus harmittaa, jo ostetun lipun voi myös siirtää ensi vuoteen.

Kilpailutilanne Vauhtiajojen kanssa

Samana elokuun viikonloppuna aiotaan järjestää myös Vauhtiajot Seinäjoella. Tapahtumaa siirrettiin parilla viikolla eteenpäin, jotta se voidaan ylipäätään järjestää. Sopimusneuvottelut ovat vielä kesken, joten Vauhtiajojen sisällöstä ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Vaikka tapahtumat ovat toki erilaisia, kaksi isoa tapahtumaa alueella samana viikonloppuna voi aiheuttaa kilpailutilanteen.

– Kallen (Keskinen, Vauhtiajojen järjestäjä) kanssa juteltiin asiasta. Sanoinkin, että tämä on kaikille meille yrittäjille vaikeaa aikaa, että jos jaksaa, niin ehdottomasti kannattaa järjestää. En koe, että varpaille astutaan, vaan toivottavasti molemmat sujuu hyvin.

– Olen superoptimisti loppuun asti, pohtii Mäki.

Ei ole helppoa olla yrittäjä

Mäki jaksaa olla positiivinen, vaikka tilanne on lähes lohduton tapahtumajärjestäjille ja ravintoloitsijoille. Mäki sattuu olemaan kumpaakin. Hän omistaa nykyään kokonaan Vaasan sisäsatamassa sijaisevan ison terassiravintolan.

Ravintolaa ei tietenkään ole saatu auki suunnitellusti ja isoimmista tapahtumista peruuntui jo Solar Sound Seinäjoella.

– Meidän organisaatio järjestää parisataa tapahtumaa vuodessa ja nyt on peruuntunut 40-50, kertoo Mäki.

Vaikeuksista huolimatta henkilökuntaa ei ole irtisanottu – eikä edes lomautettu. Mäki haluaa pitää hyvän tiiminsä toiminnassa.

– Kun on hyvä tiimi, joka tukee toisiaan, heitä haluaa palkita ja luoda tulevaisuuden uskoa. Tehtäviä on järjestelty uudelleen ja me suunnitellaan tulevaa, kertoo Mäki.