Kolarin kunnanjohtaja: En saanut erosopimusta, vaikka minun olisi pitänyt hyväksyä se

Kolarin kunnanhallituksen on tarkoitus päättää tiistaina, miten kunnanjohtaja Kristiina Tikkalan eroprosessi jatkuu.

Kolari
Kolarin kunnanjohtaja Kristiina Tikkala
Kristiina Tikkala aloitti Kolarin kunnanjohtajana tammikuussa 2019.Milla Salo / Kolarin kunta.

Kolarin kunnanhallitus kokoontuu taas tiistaina kunnanjohtaja Kristiina Tikkalan erottamiseksi. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Kaikkonen-Tiensuu (kesk.) esittää, että Tikkala erotettaisiin viranhaltijalain perusteella.

Asiaa käsiteltiin kunnanhallituksessa jo kertaalleen 23. huhtikuuta, mutta se jätettiin silloin pöydälle.

Kaikkonen-Tiensuun mukaan irtisanomiselle ovat syynä muun muassa epäasiallinen käyttäytyminen, sähköpostiviesteihin vastaamatta jättäminen ja epäselvyydet johtoryhmässä.

Mikäli kunnanhallitus hyväksyy esityksen tiistaina, etenee asia kunnanvaltuuston päätettäväksi.

Samassa kunnanhallituksen kokouksessa tiistaina käsitellään myös Tikkalalle tarjottua erosopimusta. Kolarin kunta on odottanut Tikkalan vastausta tarjoukseen huhtikuun puolesta välistä lähtien, mutta Tikkala ei ole ilmoittanut kantaansa kunnalle.

Kunnanhallitus tarjoaa Tikkalalle puolen vuoden palkkaa vastaavaa erokorvausta, jos Tikkala hyväksyy päättämissopimuksen ja irtisanoutuu vapaaehtoisesti.

Kunnanjohtaja: En ole saanut erosopimusta

Kunnanjohtaja Kristiina Tikkala sanoo, että hän ei näe perusteita erolleen luottamuksen menettämisen tai viranhoitoon liittyvien puutteiden vuoksi.

Tikkalan mukaan hän ei myöskään ole voinut hyväksyä erosopimusta, koska sitä ei koskaan lähetetty hänelle. Tikkala sanoo, että hän sai vain kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjan otteen mutta ei itse sopimusta.

Tikkala sanoo toimineensa kunnanjohtajana rakentavalla tavalla. Hän ei aio erota itse vaan toivoo itselleen työrauhaa ja sitä, että hänen "jatkuva painostuksensa" loppuisi.

Lue lisää

Kolarin kunnanjohtaja halutaankin erottaa viranhaltijalain perusteella

Kittilän lisäksi muukin Lappi riitelee, nyt kunnanjohtajan eroa vaaditaan Kolarissa – tutkija näkee taustalla pienten kuntien ylisuuret hankkeet

Eropaineen alla oleva Kristiina Tikkala: "Olen vain yksi helmi helminauhassa Kolarin kunnanjohtajia, jotka yritetään savustaa ulos"