Hämeenlinnan pandemiavastaanotto hoitaa potilaita ja ottaa koronatestejä – ajanvarauksella

Viipurintien pääterveysasemalla toimiva pandemiavastaanotto aloitti toimintansa 19. päivä maaliskuuta.

Hämeenlinna
Karttakuva Hämeenlinnan pääterveysaseman alueesta.
Pandemiavastaanotto toimii Hämeenlinnan pääterveysaseman G-siivessä.Anne-Maria Niskanen / Yle

Hämeenlinnassa toimivalla pandemiavastaanotolla (siirryt toiseen palveluun) riittää asiakkaita. Vastaanotto toimii ajanvarauksella ja sinne on keskitetty kaikkien hengitystietulehdusten hoito koko Hämeenlinnan alueelta.

Potilaita on vauvasta vaariin ja lievistä oireista sairaalahoitoa vaativiin keuhkokuumepotilaisiin. Lisäksi vastaanotolla sekä Viipurintien terveysaseman pihalla olevassa näytteenottopaikassa otetaan koronanäytteitä.

– Esimerkiksi viikolla 17 otettiin yhteensä noin sata koronanäytettä, joista neljä oli positiivisia, kertoo avosairaanhoidon ylilääkäri Outi Hämäläinen.

Pandemiavastaanotolla työskentelee kaksi hoitajaa ja kaksi lääkäriä. Hämäläisen mukaan hoitajilla on joka päivä yhteensä noin kaksikymmentä potilasta. Lisäksi lääkärit hoitavat päivittäin suunnilleen saman verran potilaita.

– Pandemiavastaanoton perustaminen Hämeenlinnaan oli tarpeellinen ratkaisu, vaikka vastaanoton ilta-ajoille ei ole vielä ollut kysyntää.

Pääsy vastaanotolle arvioidaan normaaliin tapaan oman terveysaseman ajanvarauksen kautta. Pandemiavastaanotto on auki arkisin aamukahdeksasta iltakuuteen. Maaliskuun puolivälissä avautunut vastaanotto toimii niin kauan kuin sille on tarvetta.

LUE MYÖS: Pandemiavastaanoton aukioloaika pitenee Hämeenlinnassa