1. yle.fi
  2. Uutiset

Lukiot ja ammattiopisto jatkavat etäopetusta Kouvolassa loppukevään ajan – kevätjuhlat virtuaalisesti

Kaupunki on linjannut loppulukukauden opiskelukäytännöt lukiolaisten ja ammattikoululaisten osalta.

etäopetus
Ylioppilaslakki
Ylioppilasjuhlia ei järjestetä tänä keväänä normaalisti. Kuvituskuva.Linda Tammela / Yle

Lukiolaiset ja ammattikoululaiset jatkavat Kouvolassa etäopetuksessa toukokuun loppuun asti.

Hallitus linjasi maanantaina koronapandemian rajoitustoimien vaiheittaisesta purkamisesta. Hallituksen mukaan muun muassa lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan palata lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen. Suosituksena on kuitenkin jatkaa etäopetusta lukukauden loppuun asti.

Kouvolan kaupunki haluaa jatkaa etäopetusta, koska opiskelijoille tehtyjen kyselyjen perusteella etäopiskelu on sujunut hyvin. Lisäksi Kouvolan seudun ammattiopiston opetushenkilöstö on pakkolomalla toukokuun lopussa.

Lukiot

Kouvolan tämän kevään ylioppilaille järjestetään juhlat lauantaina 29. elokuuta. Juhlan toteutumisen edellytyksenä on, että viranomaismääräykset sen sallivat.

Jos juhlaa ei voida järjestää elokuussa, kevään 2020 ylioppilaita juhlitaan joulukuun alussa. Tällöin juhlat yhdistettäisiin itsenäisyyspäivän tienoilla pidettäviin valmistujais- ja ylioppilasjuhliin.

Kevään perinteisen ylioppilasjuhlan korvaa omalta lukiolta tuleva virtuaalitervehdys.

Ensi syksyn ylioppilaskirjoituksiin opiskelijat ilmoittautuvat Wilman kautta.

Ammattiopisto

Myös Kouvolan seudun ammattiopistossa opetus järjestetään etäopetuksena toukokuun loppuun asti. Linjaus ei kuitenkaan koske valmistuvia opiskelijoita, jotka ovat osittain lähiopetuksessa.

Lähiopetus aloitetaan 1. kesäkuuta etäopetuksen rinnalla niillä aloilla, joissa opintojen eteneminen sitä ehdottomasti edellyttää. Näin halutaan turvata se, ettei opiskelijoiden valmistuminen viivästy ensi vuonna.

Kouvolan seudun ammattiopiston valmistujaisjuhla pidetään virtuaalisesti 29. toukokuuta.

Lisätietoa koronaviruksen vaikutuksista Kymenlaaksossa voit lukea täältä.

Lue seuraavaksi