1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pääsykokeet

Itä-Suomen yliopiston ensimmäinen isompi etäpääsykoe joudutaan uusimaan – noin sadalla hakijalla ongelmia yliopiston virheen vuoksi

Ongelmat johtuivat kokeen tekniseen ajastukseen liittyvästä yliopiston virheestä.

pääsykokeet
Itä-Suomen yliopisto
Kaikki ei mennyt putkeen Itä-Suomen yliopiston järjestämässä etäpääsykokeessa maanantaina. Arkistokuva.Sami Takkinen / Yle

Itä-Suomen yliopiston ensimmäisessä isommassa etäpääsykokeessa oli niin pahoja ongelmia maanantaina, että yliopisto on joutunut mitätöimään kokeen ja se järjestetään uudelleen.

Osa hakijoista ei esimerkiksi päässyt kasvatustieteen kokeeseen ajoissa vaan jäi linjoille odottelemaan. Itä-Suomen yliopiston akateemisen rehtorin Tapio Määtän saamien tietojen mukaan kokeen aloitti noin 750 opiskelijaa.

Noin sadalla oli teknisiä ongelmia sen suorittamisessa, minkä vuoksi koe saattoi jäädä kesken.

– Järjestelmässä itsessään ei ollut vikaa vaan kyse oli kokeen eri osioiden tekniseen ajastukseen liittyvästä yliopiston virheestä, Määttä kertoo Ylelle.

Kyse oli yliopiston kasvatustieteiden kelpoisuusopintojen, esimerkiksi erityisopettajien ja opinto-ohjaajien pääsykokeesta, jossa oli kymmenen hakukohdetta.

Ongelmista etäkokeessa uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Itä-Suomen yliopiston filosofisen tiedekunnan varadekaani Jopi Nyman kertoo Ylelle, että maanantain koe on mitätöity ja se järjestetään uudelleen kaikkien hakijoiden tasavertaisen kohtelun turvaamiseksi.

Uusi koeaika on ensi viikon torstaina kello 16 alkaen.

Itä-Suomen yliopistolla on kampukset Joensuussa ja Kuopiossa. Kasvatustieteitä opetetaan pääsääntöisesti Joensuussa.

Lue seuraavaksi