Neljä Oulun kirjastoa avaa lainauksen maanantaina – lähes kaikki lähikirjastot mukaan pika-asiointiin viikkoa myöhemmin

Kirjat pitää varata etukäteen ja käydä sitten noutamassa. Noudettavia varauksia on Oulussa jo nyt noin 10 000.

kirjastot
Oulun pääkirjasto
Oulu pääkirjasto on yksi neljästä kirjastosta, jotka aukeavat uloslainausta varten jo ensi viikolla. Kuvituskuva.Hanna Juopperi / Yle

Oulussa kirjojen lainaus kirjastoista alkaa taas maanantaina 11. toukokuuta.

Kirjastoja avataan vaiheittain kirjojen uloslainausta varten, ensin avautuvat Oulun pääkirjasto sekä Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastot. Muissa lähikirjastoissa pika-asiointi aloitetaan mahdollisuuksien mukaan maanantaina 18. toukokuuta lähtien. Poikkeuksena ovat Jäälin ja Yli-Iin kirjastot, joissa tehdään remonttia.

Kirjat pitää varata etukäteen ja käydä sitten noutamassa. Muutoin kirjastoissa oleskelua on vielä rajoitettu Suomen hallituksen päätöksen mukaan toukokuun loppuun asti.

– Meillä on siellä jo noin 10 000 varausta odottamassa asiakkaita: niitä saa tulla hakemaan. Jos haluaa uutta lukemista, helpoin tapa on varata verkkokirjaston kautta, sanoo Oulun kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Jouni Pääkkölä.

Jos asiakas on pyytänyt varauksensa toimittamista lähikirjastoon, aineisto noudetaan sieltä.

Pääkkölän mukaan kirjojen haku toimii itsepalveluperiaatteella.

– Noudettavat kirjat ovat hyllyissä. Varmasti joudumme auttamaan asiakkaita, koska kirjoja on niin paljon, että oma kirja ei hyvin nopeasti taida löytyä.

Jos kirjastotiloihin tulee ruuhkaa, saatetaan ovet laittaa välillä kiinni, Jouni Pääkkölä kertoo.

Uloslainauksen nyt alkaessa Oulun kirjastojen aukioloajat voivat olla erilaisia kuin ennen koronapoikkeustilaa. Esimerkiksi sunnuntaisin kirjoja ei voi hakea.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)