Oulun Hiukkavaaran kouluun suunnitellaan yli 10 miljoonan euron laajennusta

Monitoimitalon peruskouluun halutaan lisätilaa 350:lle oppilaalle.

Hiukkavaaran monitoimitalon peruskoulussa on paljon muun muassa avoimia oppimisympäristöjä. Koulun oppilasmäärää on kasvatettu vielä maltillisesti uudenlaisen opetustavan tukemiseksi. Kuvituskuva. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupunki aikoo laajentaa Hiukkavaaran koulua lähivuosien aikana. Tämänhetkisen hankeselvityksen mukaan monitoimitalon peruskoulun laajennuksen hinta olisi hieman yli kymmenen miljoonaa euroa.

Laajennus aiotaan toteuttaa vuosina 2022–2023. Lisätilaa aiotaan rakentaa 350:lle oppilaalle, ja tulevaisuudessa peruskouluun mahtuisi 1 050 oppilasta.

Oulussa Hiukkavaara on tämän hetkisten väestöennusteiden valossa ainoa kaupungin suuralueista, jossa lasten määrä vielä kasvaa merkittävästi.

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajan Satu Haapasen mukaan nyt suunniteltu laajennus ei välttämättä tule riittämään alueen kasvavalle lapsiluvulle.

– Jo muutaman vuoden päästä voi olla tarpeen taas miettiä uusia tiloja, vaikkapa elementtiratkaisuja.

Haapanen näkee hyvänä sen, että Hiukkavaaran koulutilaratkaisuja on lähdetty suunnittelemaan etukenossa, sillä esimerkiksi Ritaharjussa ja Metsokankaalla tiloja lähdettiin rakentamaan vasta sen jälkeen, kun lapsiluku oli jo alueilla kasvanut seiniin nähden liian suureksi.

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti puoltaa hankeselvityksessä esitettyjä laajennussuunnitelmia kokouksessaan tiistaina. Seuraavaksi asia menee Oulun kaupunginhallituksen käsittelyyn. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Oulun kaupunginvaltuusto.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)