Antti Rinne Päivi Nergin valinnasta: Selvityksen kohteena olevaa henkilöä ei voi valita kansliapäälliköksi

Eduskunnan perustuslakivaliokunta tutkii Nergin toimia sote-tiedon välittämisessä.

Päivi Nerg
Antti Rinne Ylen aamussa 6.5.2020
Antti Rinne Ylen aamussa 6.5.2020

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei ehdoitta hyväksy alivaltiosihteeri Päivi Nergin valintaa valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi.

Keskustalainen valtiovarainministeri Katri Kulmuni esitti Nergiä tehtävään, mutta esitys on vedetty pois hallituspuolueiden erimielisyyksien ja Nergiä koskevan selvityksen takia.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on aloittanut selvityksen siitä, ovatko valtiovarainministeriön virkamiehet syyllistyneet tietojen pimittämiseen sote-uudistuksen käsittelyssä viime vuoden alussa.

Sipilän hallituksen viimeisinä päivinä sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli päivittäin maakunta-sotea. Se halusi valtiovarainministeriöstä tietoja kustannuksista, mutta ei saanut kaikkea haluamaansa tietoa ministeriön virkamiehiltä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan pyytämien tietojen päällä istui joukko valtiovarainministeriön virkamiehiä. Yksi heistä oli Päivi Nerg, joka oli johtavassa asemassa valtiovarainministeriön sote-valmistelussa.

Puheenjohtaja Rinteen mielestä tällaisen selvityksen kohteena olevaa henkilöä ei voi valita kansliapäälliköksi.

– Minusta on täysin kestämätön tilanne, että lähdettäisiin nimittämään henkilöä, jonka toimintaa suhteessa eduskuntaan selvitetään ja jonka keskeisenä elementtinä olisi kansliapäällikkönä tulla eduskunnan virkamiesten kanssa toimeen, Rinne sanoi Ylen aamussa.

Rinne viittaa asiassa SDP:n puoluehallituksen linjauksiin. Häneltä kysytään myös, onko hänellä henkilökohtaista mielipidettä asiasta.

– On, mutta en kerro, Rinne toteaa ykskantaan.

Tekstiä täsmennetty toisessa kappaleessa klo 10.01: Muutettu sana keskusta muotoon keskustalainen valtiovarainministeri Katri Kulmuni.

Lue myös:

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni siirsi kansliapäällikkönimitystä – Päivi Nergin toimia sote-jupakassa selvittää myös poliisi

Päivi Nergin nimitys kansliapäälliköksi jäi jälleen tekemättä – Päätös pöydälle SDP:n Ville Skinnarin pyynnöstä, Nerg ihmettelee

Valtiovarainministeriön kansliapäällikön nimitys peruttiin viime hetkellä – virkaan esitetään alivaltiosihteeri Päivi Nergiä

Tässä ovat kaikki valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi hakeneet – mukana muun muassa Juhana Vartiainen ja Päivi Nerg

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus