Kittilän kunta maksaa tuhansien eurojen korvauksen työsyrjinnästä

Kunnanhallitus päätti, että tasa-arvolakiin perustuvaa hyvitystä työsyrjinnästä vaatineelle Harri Mattilalle korvataan 11 000 euroa.

työsyrjintä
Kittilän kunnantalo
Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Kittilän kunnanvaltuusto rikkoi tasa-arvolakia, kun se ei valinnut vs. kunnanjohtajan virkaan jouluna 2017 pätevintä hakijaa Harri Mattilaa vaan Sanna Ylinamman.Jyri Tynkkynen / Yle

Kittilän kunta maksaa tuhansien eurojen korvauksen työsyrjinnästä. Tiistaina kokoontunut kunnanhallitus päätti, että tasa-arvolakiin perustuvaa hyvitystä työsyrjinnästä yli 18 000 euron edestä vaatineelle Harri Mattilalle korvataan 11 000 euroa.

Mattila vaatii myös 100 000 euroa vahingonkorvauslakiin perustuvaa korvausta ansionmenetyksestä. Kunnanhallitus päätti keskustella Mattilan kanssa vaateesta ja mahdollisuudesta antaa konkreettinen neuvotteluesitys sen perusteella, mitä Mattilan tulot ovat vuonna 2018 olleet suhteessa kunnanjohtajalle maksettuun palkkaan.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Kittilän kunnanvaltuusto rikkoi tasa-arvolakia, kun se ei valinnut vs. kunnanjohtajan virkaan jouluna 2017 pätevintä hakijaa Harri Mattilaa vaan Sanna Ylinamman.

Lue lisää:

Kittilän kunta neuvottelee korvauksista työsyrjinnän vuoksi – kunnanjohtajaksi hakenut vaatii yli 100 000 euroa

Kunnanjohtajaksi hakenut vaatii yli 100 000 euron vahingonkorvauksia Kittilän kunnalta syrjinnästä

KHO kumosi Kittilän vs. kunnanjohtajan valinnan – virkaan on valittu jo toinen henkilö

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).