Hyppää sisältöön

Syyttäjä vaatii somerolaisnaisen murhasta ehdotonta vankeusrangaistusta

Teosta syytetty mies myöntää lyöneensä, mutta tarkoituksena ei ollut tappaa.

Miehen epäillään syyllistyneen murhaan, törkeän petoksen yritykseen, maksuvälinepetokseen ja hautarauhan rikkomiseen. Arkistokuva. Kuva: Ari Welling / Yle

Syyttäjä katsoo, että 21-vuotiaan somerolaisnaisen kuolemaan johtaneen tapahtumasarjan motiivina olivat teosta epäillyn miehen talousvaikeudet. Kyseessä on naisen entinen miesystävä, jolle luettiin keskiviikkona syytteet Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan miehellä oli suuri määrä useiden vuosien aikana kertyneitä velkoja, joiden maksamisesta hän ei enää selvinnyt. Suunnitelmana oli saada entiseltä naisystävältä rahaa.

Kaksikko ajoi viime kesäkuun 8. ja 9. päivän välisenä yönä Somerolla sijaitsevan Oinasjärventien syrjäiselle metsäalueelle, missä mies surmasi naisen ja otti haltuunsa uhrin verkkopankkitunnukset ja pankkikortin.

Miehen epäillään syyllistyneen murhaan, törkeän petoksen yritykseen, maksuvälinepetokseen ja hautarauhan rikkomiseen. Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Naisen ruumis on edelleen kateissa.

Syytetty myöntää lyöneensä naista äkkipikaistuksissaan kerran nyrkillä, mutta tarkoituksena ei ollut tappaa. Hän kiistää syytteen murhasta.

Lue lisää: