Alma julkaisee pitkään odotetun esikoisalbuminsa – katso kuvasarja laulajan uran vaiheista

Suomalaisen musiikin vientitoivona pidetyn Alman ura on kestänyt jo neljä vuotta, johon kuulunut Linnan juhlia ja musiikin tekemistä maailmantähdille.

Alma

Lue myös: Alman esikoislevy on vihdoin valmis. Sitä tehdessä Alma-Sofia Miettinen koki burnoutin, istui terapiassa, ystävystyi Miley Cyrusin kanssa ja löysi oman äänensä.

1

Alma Miettinen esiintyy ensimmäisessä suorassa Idols -lähetyksessä Espoon Barona Areenalla
Mikko Stig / Lehtikuva

Alma-Sofia Miettinen tuli suomalaisille tunnetuksi Idols-ohjelmasta, johon hän osallistui vuonna 2013 ollessaan vasta 17-vuotias. Tuolloin vielä pinkkitukkanen laulaja erottui kisasta räväkällä asenteellaan.

2

Alma.
Outi Kuitunen / Yle

Idols-kilpailun jälkeen Alma kehitti itseään musiikintekijänä biisinkirjoitusleireillä. Hän päätyi tekemään musiikkia Berliiniin huipputuottajien kanssa. Vuonna 2016 Alma solmi maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Hänen debyyttikappaleensa Karma on sai paljon huomiota ympäri maailmaa ja esimerkiksi Elton John soitti biisin omassa radio-ohjelmassaan.

– Naapurimaasta Ruotsista on lähtenyt paljon artisteja maailmalle. Suomesta on Isac Elliotia ja Nightwishia, mutta missä ovat naiset? Kaikkien pitää lähteä yrittämään. Aina voi tulla takaisin kotiin. Ei sitä tarvitse ottaa niin tosissaan. Kun itse lähdin, sanoin kaikille, että mennään päivä kerrallaan ja katsotaan. Ja se on ehkä oikea asenne, Alma sanoi vuonna 2016.

3

Alma ja palkintoposeeraus Emmagaalassa
Pasi Murto / AOP

Alma vastaanotti sekä Vienti-Emman että Vuoden tulokkaan Emman musiikkialan Emma-gaalassa helmikuussa 2017.

4

Alma Flow festivaalilla 2017
Berislav Jurišić / Yle

Alma kertoi Flow Festivalilla kesällä 2017, että esikoisalbumin julkaiseminen on viivästynyt kiireiden takia. Uutta musiikkia oli kuitenkin jo syntynyt Suomen lisäksi Los Angelesissa.

– Se mitä olen kirjoittanut Losissa on aivan erilaista. Mutta haluan pitää suomalaisuuden ja Suomi-Alman ja omat juuret mukana. Siinä pitää olla Suomi-meininkiä, eikä pelkästään mitään Amerikka-rällätystä, Alma kertoi tuolloin.

5

Alma ja Anna linnanjuhlissa
Kimmo Brandt / EPA

Alma oli yksi Linnan juhlien odotetuimpia vieraita vuonna 2017. Mert Otsamon suunnittelemassa housupuvussa edustanut muusikko saapui Linnaan kaksoissiskonsa Annan kanssa. Artistin kaulassa roikkui Suomen leijona. Myös puvuntakin selkämykseen oli kirjailtu leijona.

6

Alma heiluttaa vihreitä hiuksiaan
Yle Kuvapalvelu

Alma on kertonut railakkaasta bilettämisestä Los Angelesin musiikkipiireissä, josta hän on myös laulanut kappaleissaan.

7

Alma ja MØ
Berislav Jurišić / Yle

Alma on tehnyt yhteistyötä muiden naisartistien kanssa. Biisejä on syntynyt esimerkiksi Charlie XCX:n ja Tove Lon kanssa. Syksyllä 2018 Alma oli yhteiskietuella tanskalaisen MØ:n (kuvassa oikealla) kanssa.

8

Alma näyttää "pirunsarvia" kameralle.
Juuli Aschan, YleX

Almaa on pidetty suomalaisen popmusiikin vientitoivona ja mediassa on jo kirjoitettu uran laskusta, koska esikoisalbumia on pitänyt odotella monta vuotta.

Muusikko kertoo lukeneensa kesällä 2019 hänestä tehtyjä juttuja, mitkä ärsyttivät. Hän tietää, että menestys ei tapahdu maailmalla yhtä nopeasti kuin Suomen pienillä markkinoilla.

– Kun Suomessa tulee joku vientitoivo, niin yhtäkkiä mitä tahansa se tekee ihan pientäkin, niin se uutisoidaan isosti. Oikeestaan puhutaan, että sillä artistilla on jo iso ura, vaikka se on vasta se alku. Siitä alkaa monen vuoden duuni, Alma kertoi syksyllä 2019.

9

Alma
Ville Vedenpää / Yle

Alma esiintyi Christina Aguileran lämmittelijänänä maailmantähden kiertueella Britanniassa ja Irlannissa marraskuussa 2019. Amerikkalaislaulaja pyysi Almaa lämppäriksi nähtyään tämän esiintymisen Pori Jazzeilla.

10

Alma
Mårten Lampén / Yle

Alma kertoi loppuvuodesta 2019, että esikoisalbumin julkaiseminen viivästyi muun muassa siksi, että hän oli tehnyt musiikkia maailmantähdille kuten Miley Cyrusille sekä Charlie's angels -elokuvan soundtracille. Hän ei voinut yhteistöistä julkisesti puhua, mikä näyttäytyi Suomessa levyn julkaisemisen hidastelulta.

– Ehkä mä olen toivonut myös suomalaisilta sitä, että mä tiedän, mitä mä teen, että uskokaa vaan muhun.