Helsinki Biennaali siirtyy vuoteen 2021 – tapahtumaan suunnitellaan enemmän virtuaalisia taidekokemuksia

Vallisaareen suunniteltu nykytaidetapahtuma on tarkoitus järjestää jo suunnitellulla tavalla ensi vuonna.

Tapahtuman pääpaikkana säilyy Helsingin edustalla sijaitseva Vallisaari. Kuva: Matti Pyykkö / Helsinki Biennaali

Helsinki Biennaali -nykytaidetapahtuma pystytään järjestämään vasta ensi vuonna. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori mainitsee tiedotteessa, ettei kansainvälistä tapahtumaa haluta järjestää, kun matkustusta on rajoitettu koronavirusepidemian takia.

Vallisaareen ja kaupungin rannoille rakentuva tapahtuma on tarkoitus järjestää samoilla taideteoksilla kuin aiemmin. Tapahtuman ajankohta on 12.6.–26.9.2021.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki aiemmin julkistetut taiteilijat osallistuvat Helsinki Biennaaliin myös ensi vuonna. Tapahtumaan suunnitellaan aiempaa enemmän myös virtuaalisia taidekokemuksia.

Helsinki Biennaaliin pääpaikkana on Vallisaari, johon on tulossa kävelypolun varteen teoksia, työpajoja ja poikkitaiteellisia esityksiä.

Saaressa taide sijoittuu vanhan tykkitien varrelle sekä historiallisiin sisätiloihin, ruutikellareihin ja tyhjilleen jääneisiin asuinrakennuksiin. Teokset ovat paikkasidonnaisia ja väliaikaisia.

Vallisaaren lisäksi tapahtuma tulee näkymään esimerkiksi Eteläsatamassa, johon suunnitellaan Lyypekinlaiturille paviljonkia tapahtuman ajaksi.

Paviljongissa myydään lippuja reittiliikenteeseen, joka vie Vallisaareen katsomaan tapahtuman pääteoksia.

Lue lisää: