Metsät ovat suomalaisille tärkeitä, mutta mistä löytyy Suomen ihastuttavin puu? Kerro se meille!

Puoli seitsemän hakee tarinoita ihmisille tärkeistä puista. Millainen historia sinulle merkityksellisen puun ympärille on kietoutunut ja miksi juuri se puu on sinulle tärkeä?

puut
Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine
Tiina Jutila / Yle

Lapsi näkee puussa mahdollisuuden kiipeilyyn, aikuinen kietoo kätensä puun ympärille ja kokee saavansa voimaa. Iäkäs puolestaan voi hakeutua helteellä puun varjoon.

Suomalaiset rakastavat metsiään, mutta myös yksittäinen puu voi olla monelle merkityksellinen. Se voi olla lähiseudun tärkeä maamerkki tai vaikka kotipihan kiipeilypuu täynnä muistoja.

Juontaja Susanna Laineelle mieleen tulee yksi erityinen puu – lapsuuden kotipihan vaahtera.

– Sen ympärillä on tullut leikittyä pienenä. Nämä muistot tulee mieleeni aina, kun vierailen pihapiirissä.

Juontajaparilla Mikko Kekäläisellä puolestaan on varsin mutkaton suhtautuminen puihin.

– Mitään tiettyä tärkeää puuta minulla ei ole. Puut ovat osa luontoa.

Puoli seitsemän kerää toukokuun ajan tarinoita ja valokuvia ihmisille merkityksellisistä puista ja etsii samalla Suomen ihastuttavinta puuta.

Luonnonvarakeskuksen tutkimusteknikko Hannu Herva ja toimittaja Helena Lappeteläinen valitsevat tarinoista ja kuvista kiehtovimmat.

Voisiko juuri sinulle merkityksellinen puu olla ohjelmassa myöhemmin syksyllä paljastettava Suomen ihastuttavin puu?

Hannu Herva on ollut mukana tutkimusryhmässä, joka on todentanut laboratoriossa Suomen vanhimman puun. Tällä kertaa panemme painoa puun iän, koon tai ulkomuodon sijaan erityisesti tarinoille.

Toki puun kaunis tai kiinnostava ulkonäkökin voi olla eduksi. Puu voi olla monella tavalla poikkeuksellinen verrattuna alueen muuhun puukantaan. Kookas puu voi sijaita vaikkapa keskellä peltoa.

Lähetä tarinasi ja ehdotuksesi Suomen ihastuttavimmaksi puuksi sähköpostitse osoitteeseen helena.lappetelainen@yle.fi 31.5.2020 mennessä. Muistathan laittaa mukaan puusta myös valokuvan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus