Hyppää sisältöön

Kuopion kuntatekniikkaliikelaitos Mestar aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvottelut johtuvat irtisanotusta sopimuksesta ja ne koskevat 21 työntekijää.

Yt-neuvotteluiden syynä on irtisanottu ulkovalaistuksen rakentamisen ja kunnossapidon sopimus. Kuvituskuva. Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kuopion kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos Mestar aloittaa yt-neuvottelut. Perusteena on, että Kuopion Sähköverkko-yhtiö on irtisanonut sähköverkkojen rakentamiseen, huoltoon ja kunnossapitoon liittyvän puitesopimuksen päättyväksi tämän vuoden lopussa.

Tästä syystä kaupungininsinööri on ehdollisesti irtisanonut Mestarin kanssa tehdyn ulkovalaistuksen rakentamisen ja kunnossapidon urakkasopimuksen.

Alustavan arvion mukaan irtisanominen, lomautus tai osa-aikaistaminen koskee 21 työntekijää, joiden työtehtävät ovat päättyneet tai vähentyneet olennaisesti.

Mestar on rakentanut ja ylläpitänyt Kuopion ulkovalaistusta. Kaupunkirakennelautakunnan hyväksymä sopimus kattaa vuodet 2017–2023. Mestar on tehnyt irtisanomisesta oikaisuvaatimuksen kaupunkirakennelautakunnalle.

Kaupunkirakennelautakunta palautti kaupungininsinöörin tekemän sopimuksen irtisanomisen huhtikuun alussa uudelleen valmisteltavaksi ja asiaan odotetaan omistajaohjausjaoston kantaa.

Irtisanominen on tehty ehdollisena tämän vuoden aikana mahdollisesti tapahtuvien toimintaympäristön, yhtiöittämisen ja kilpailutuksen tuomien muutosten takia.

Tilanne voi muuttua jos oikaisuvaatimus menee läpi ja siitä saadaan ratkaisu ennen tämän vuoden loppua.

.
.