1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansainväliset osaajat halutaan sitouttaa Kainuuseen – apua tarjotaan arkisiin asioihin

Kaksi vuotta kestävän hankkeen tavoitteena on lisätä konkreettista tietoa esimerkkiksi pankkitilin avaamisesta, vakuutuksista tai harrastuksista.

Kainuu
Salla-Maija Hakola.
Saija-Mari Hakola vetää hanketta, josta on toivottavasti apua monille kansainvälisille kainuulaisille. Elisa Kinnunen / Yle

Kainuulainen Toppa-hanke haluaa auttaa kansainvälisiä osaajia ja opiskelijoita asettumaan Suomeen. Hankkeen luoman palvelun avulla opintojen, töiden tai puolison perässä Kainuuseen muuttaneille jaetaan tietoa uudesta kotipaikkakunnasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Jo nyt on tiedossa, että koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen jälkeen Kainuussa on työmahdollisuuksia eri alojen ammattilaisille. Selvitysten mukaan Kainuussa eläköityy 5 700 työntekijää vuoteen 2030 mennessä, ja samaan aikaan työmarkkinoille tulevat ikäluokat pienenevät.

Kaksi vuotta kestävän hankkeen tavoitteena on lisätä konkreettista tietoa arjen sujuvuuteen vaikuttavista asioista, kuten pankkitilin avaamisesta, vakuutuksista tai harrastuksista. Näin halutaan sitouttaa Kainuuseen muuttavat maakuntaan pidemmäksi aikaa.

– Tavoitteena on, että tästä tulisi todella hyvä käytäntö ja kokonainen uusi palvelukonsepti, hankepäällikkö Salla-Maija Hakola.

Hankkeen puitteissa myös aktiivisesti etsitään niitä ihmisiä, jotka palvelusta hyötyisivät.

– Kaksi vuotta on lyhyt aika, mutta toivotaan, että sana kiirii ja tavoitteenahan on, että hyviä käytäntöjä monistetaan ja tietoa jaetaan.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi