Hämeenlinnan ulkoliikuntapaikoista ensimmäiset avataan ensi maanantaina

Liikuntapaikoilla noudatetaan kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä.

Hämeenlinnassa Ahveniston maauimalaan pääsee uimaan kesäkuun alusta. Arkistokuva. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnassa liikuntapaikkojen koronarajoitusten purku alkaa 11. toukokuuta ulkoliikuntapaikoilla. Hämeenlinnan Liikuntahallien tiedotteen mukaan Kaurialan kentän yleisurheilualueet, urheilupuiston luonnonnurmet, tekonurmi, pesäpallokenttä ja Iittalan urheilukenttä avautuvat tuolloin käyttöön.

Kokoontumisrajoitus 10 henkilöä on kuitenkin voimassa toukokuun loppuun saakka. Toiminnan ja valvonnan vastuu on vuoron varanneella toimijalla. Kesäkuun alusta kokoontumisrajoitus on 50 henkilöä. Kaikissa liikuntapaikoissa tulee noudattaa kahden metrin turvaväliä eikä liikuntapaikalle saa tulla sairaana.

Ulkokenttien vuorot käynnistyvät varauskalenterin mukaisesti. Vuorojen peruuttaminen ilman normaalia kahden viikon määräaikaa on mahdollista toukokuun loppuun asti. Kenttien yhteydessä olevat pukuhuoneet eivät ole käytettävissä toukokuussa.

Hämeenlinnan Liikuntahallien puistojumpat käynnistyvät kesäkuun alussa. Myös puistojumpissa noudatetaan kokoontumisrajoituksia sekä turvaetäisyyksiä.

Maauimala avataan kesäkuussa

Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit pysyvät suljettuina. Kesätauon jälkeiset avautumisajankohdat päätetään myöhemmin. Hallit avautuvat joko normaalisti elo-syyskuussa tai aikaistettuna. Jo myytyihin uimahallien sarjalippuihin lisätään automaattisesti voimassaoloaikaa.

Kipinäniemen alue ja Matin sauna avautuvat käyttöön kesäkuun alusta. Niin ikään Ahveniston maauimala avautuu 1. kesäkuuta.

Liikuntahallit, koulujen liikuntasalit ja kaikki muut Hämeenlinnan Liikuntahallien hallinnoimat sisäliikuntatilat avautuvat kesäkuun alusta. Toukokuun loput harjoitusvuorot perutaan automaattisesti varausjärjestelmästä.

Hämeenlinnan Liikuntahallien hallinnoimat kuntosalit Hauholla, Kalvolassa (Iittala-halli ja voimailusali), Lammilla, Loimua Areenalla, Rengossa ja Voutilakeskuksessa avautuvat 1. kesäkuuta. Kuntosalien käyttöoikeutta pidennetään automaattisesti.

Kaikki Hämeenlinnan jäähallit pysyvät suljettuina. Jäiden teko aloitetaan heinäkuun lopussa.