1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Porin kirjastoista saa kirjoja maanantaina – verkossa varatut kirjat saa hakea kirjaston ovelta

Myös Nakkilan kirjastoissa alkaa samaan aikaan noutokassipalvelu. Kirjastojen sisätilat avataan yleisölle vasta kesäkuun alussa.

Pori
Kirjoja hyllyssä.
Porin kirjastoista saa lainata kirjoja ensi maanantaista alkaen.Jenni Joensuu / Yle

Porin kaupunginkirjasto aloittaa kirjojen lainauksen uudestaan ensi maanantaina.

Hallitus on antanut kirjastoille luvan alkaa lainata aineistoa. Kirjastot ovat olleet suljettuna koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan takia. Kirjastojen sisätilat pidetään suljettuna kesäkuun alkuun asti.

Varaukset verkossa

Halutut kirjat voi varata verkkokirjastosta ja tilata toivomaansa noutopisteeseen. Kirjakassi noudetaan kirjaston ovelta ennalta sovittuna ajankohtana. Porin lisäksi palvelu toimii Nakkilassa.

– Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä, sillä palveluun voi aluksi syntyä ruuhkaa. Kun kirjastot ovat olleet suljettuina lähes kaksi kuukautta, on saapuneita varauksia kertynyt paljon, palveluvastaava Elina Nikola Porin kaupunginkirjastosta sanoo.

Noutoajat pyritään sopimaan riittävin väliajoin, jotta jonoja ei syntyisi. Nikola toivoo asiakkaiden muistavan turvavälit sekä muihin asiakkaisiin että kirjaston henkilökuntaan.

Rauma kertoi vastaavasta järjestelystä jo tiistaina.

Porin kaupunginkirjasto on alkanut varautua kesäkuun alussa tapahtuvaan sisätilojen avaamiseen, mutta odottaa edelleen asiasta lisää ohjeita. Kirjastohenkilökunnalle on tilattu suojavarusteita.

Lue seuraavaksi