1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varuskunnat

Kainuun prikaatissa toinen koronavirustartunta – 32 altistunutta, ei tietoa mistä tartunta on peräisin

Kajaanin varuskunnan terveysasema on lisännyt testaamista yhteistyössä Kainuun keskussairaalan kanssa.

varuskunnat
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Kainuun prikaatissa on todettu maanantaina varusmiehellä koronavirustartunta.

Varusmies oli saapunut varuskunnan terveysasemalle maanantaina, ja hänellä oli erittäin lieviä koronaviruksen oireita. Tartunta huomattiin kiintiötestauksen yhteydessä. Sairastunut on hoidossa varuskunnan terveysasemalla. Varusmiehen kanssa samoissa tiloissa altistuneita on 32 ja he ovat erillään muista varusmiehistä.

Tartunta ei liity varuskunnassa aiemmin todettuun tartuntaketjuun, eikä tartunnan alkuperää ole vielä pystytty kartoittamaan.

– Tartunnan alkuperä on pienimuotoinen mysteeri, Kainuun Prikaatin tiedottaja Satu Hujanen sanoo.

Varusmiehille järjestetään koulutusta myös heidän ollessaan muusta yksiköstä erillään. Altistuneiden varusmiesten koulutus pyritään järjestämään ulkona ja siten, että tarvittavat etäisyydet säilytetään.

Kajaanin varuskunnan terveysasema on lisännyt testaamista yhteistyössä Kainuun keskussairaalan kanssa. Kaikki lievästikin oireilevat altistuneet on testattu. Kaikki 27 testattua saivat negatiivisen testituloksen.

Tieto Kainuun prikaatin ensimmäisestä koronavirustartunnasta tuli 27. huhtikuuta, kun Vaasasta tulleesta lomakyydistä yhdeltä varusmieheltä todettiin koronavirustartunta. Tällä hetkellä vahvistetun tartunnan saaneet ovat eristyksissä varuskunnan terveysasemalla ja altistuneet ovat omissa yksiköissään karanteenin omaisissa oloissa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi