Syntetisaattoriyhtye Kraftwerkin perustajajäsen Florian Schneider on kuollut

Kraftwerkista vuonna 2008 eronnut Schneider työskenteli viime vuodet omien musiikkihankkeidensa parissa. 

Kraftwerk (yhtye)
Ralf Hütter, Florian Schneider, Karl Bartos ja Wolfgang Flür lavalla.
Kraftwerk, eli Ralf Hütter, Florian Schneider, Karl Bartos ja Wolfgang Flür, esiintyi Lontoossa kesäkuussa 1981.Rex Features / AOP

Saksalaisen Kraftwerk-yhtyeen perustajajäsen Florian Schneider on kuollut 73-vuotiaana, uutisoi muun muassa Süddeutsche Zeitung (siirryt toiseen palveluun). Asiasta kertoneen levy-yhtiön mukaan kuolinsyynä oli syöpä.

Schneider perusti Krafwerkin yhdessä opiskelukaverinsa Ralf Hütterin kanssa vuonna 1970 ja soitti aluksi huilua ennen kuin vaihtoi instrumentin syntetisaattoriin.

Seuraavina vuosina Kraftwerkin syntetisaattorimusiikki nousi listoille, mutta sillä oli myös valtava vaikutus aikansa popmusiikkiin eri puolilla maailmaa. Lopullinen läpimurto syntyi The Robots -singlen myötä.

Schneider erosi Kraftwerkista vuonna 2008 ja työskenteli viime vuodet omien musiikkihankkeidensa ja puhesyntetisoinnin parissa.

Korjattu 6.5. klo 21.10 Yhtyeen läpimurtokappale oli nimeltään The Robots, ei We Are The Robots, kuten uutisessa alun perin luki.

Lue myös:

Yksittäinen rumpukomppikin voi olla jatkossa suojattu: Kraftwerk-yhtye voitti 20 vuotta vanhan tekijänoikeuskiistan, EU:lta poikkeuspäätös