Kehäradan vika osittain korjattu, junaliikenne palaamassa normaaliksi klo 18

Katkennut valokuitukaapeli haittasi junaliikennettä.

rautatieliikenne
Kuvassa on lähijuna Ilmalassa.
Silja Viitala / Yle

Kehäradan junaliikennettä haitannut vika on saatu osittain korjattua ja liikenne palaa normaaliin aikatauluun kello 18, kertoo Finrail Rataliikennekeskus.

Helsingin Pasilassa katkesi viime yönä valokuitukaapeli Finrail Rataliikennekeskuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan. Tämä vaikutti liikenteenohjausjärjestelmiin.

– Matkustajamäärät ovat tippuneet ja muutenkin junavuoroja on normaalia vähemmän, joten vaikutukset ovat pienemmät kuin normaaliaikana, kertoi johtaja Veera Jämsén Finrailista.

Kehäradan liikenne oli poikki Vantaankoskelta Tikkurilaan.

Helsingin seudun liikenteen eli HSL:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Kehäradalla ajettiin supistetulla liikenteellä vain Helsingin ja Martinlaakson välillä. K-junaliikenne kulki normaalisti Helsingin ja Tikkurilan välillä.

VR:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan I- ja P-junat liikennöivät ainoastaan välillä Helsinki-Huopalahti-Martinlaakso. Matkustajia pyydettiinkin torstaina käyttämään vaihtoehtoisia reittejä Vantaankosken, Vehkalan, Kivistön, Aviapoliksen ja Leinelän asemilta.

– Kehäradalla ajetaan joka toinen P-junavuoro Helsinki-Martinlaakso välillä, ja sitten ne kääntyvät Martinlaaksossa takaisin Helsingin suuntaan ja vaihtuvat I-juniksi, Jämsén kertoi aamupäivällä.

Vika vaikutti myös kaukojunavuoroihin Pieksämäen ja Joensuun sekä Pieksämäen ja Jyväskylän välillä. Lisäksi häiriöitä on ollut Seinäjoki-Vaasa ja Haapamäki-Orivesi väleillä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus