1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Viranomaiset huolissaan ihmisten jaksamisesta koronakriisin pitkittyessä

Lapin alueellisen valmiustoimikunnan mukaan yhteyttä auttaviin tahoihin pitää ottaa ajoissa ja matalalla kynnyksellä.

Erityisen huolissaan viranomaiset ovat lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Lapin viranomaiset ovat huolissaan ihmisten psyykkisestä jaksamisesta koronakriisin pitkittyessä. Erityisen huolissaan viranomaiset ovat lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Poliisin mukaan kotihälytykset, piilorikollisuus ja rattijuoppoudet ovat lisääntyneet. Keskiviikkona kokoontuneen Lapin alueellisen valmiustoimikunnan mukaan yhteyttä auttaviin tahoihin pitää ottaa ajoissa ja matalalla kynnyksellä.

Varaudutaan rajoitusten purkamiseen

Lapissa varaudutaan nyt koronarajoitusten purkamiseen. Aluhallintovirastossa valmistellaan parhaillaan esimerkiksi määräystä yli 50 hengen kokoontumisten kieltämisestä.

Lapissa palataan muun maan tapaan koulupenkeille viikon päästä. Lapin aluehallintovirastosta kuitenkin kerrotaan, että yksittäiselle oppilaalle voidaan erityisestä syystä myöntää tilapäinen vapautus opetuksesta tai opetus voidaan antaa etänä oppilaan terveydentilan vuoksi.

Terveydenhuollon aikoja hyvin

Valmiustoimikunnan mukaan Lapin koronavirustartuntatilanne on tällä hetkellä kohtuullisen rauhallinen. Valmiustoimikunta kuitenkin muistuttaa, että myös jatkossa on pidettävä huolta turvaväleistä, käsien pesusta ja yskimishygieniasta.

Yleisesti sairaanhoidon potilasmäärät ovat valmiustoimikunnan mukaan tällä hetkellä pieniä ja aikoja Lapin terveydenhuollon vastaanotoille saa hyvin. Viranomaisten mukaan kiireetöntä perussairauksien hoitoa pitääkin nyt jatkaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).