SuperParkeissa ollaan valmiita avaamaan ovet – kaikki riippuu nyt viranomaisten ohjeista

Sotkamolaisella SuperPark Oy:llä on Suomessa yhdeksän liikuntapuistoa, muun muassa Vuokatissa, Oulussa ja Kalajoella.

Aktiviteettipuistot
Singaporessa sijaitseva SuperPark-aktiviteettipuisto.
SuperParkien ovet ovat vielä kiinni, mutta ei ehkä enää kauaa. Arkistokuva.SuperPark Oy

SuperPark -liikuntapuistot voidaan avata nopeastikin, kunhan viranomaisten ohjeistus sen sallii. Ennen puistojen avaamista odotetaan tarkennuksia hallituksen asettamien rajoitusten ja suositusten linjauksiin.

Kaikki liikuntapuistot ja perhekohteet sulkivat ovensa huhtikuussa koronaviruksen takia. SuperPark -yhtiöiden toimitusjohtaja Juha Tanskanen kertoo, että turvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät asiat ehdittiin ottaa huomioon jo ennen sulkemista, kun koronauhka oli päällä.

– Sitä kautta meillä on valmius jo olemassa, mutta odotamme vielä tarkennuksia määriin ja muihin ohjeisiin, joita tulee huvipuistoille ja meidän kaltaisille toimijoille.

Sotkamolaisella SuperPark Oy:llä on Suomessa yhdeksän liikuntapuistoa, muun muassa Vuokatissa, Oulussa ja Kalajoella. Tanskasen mukaan yritys on joutunut tekemään usean skenaarion siitä, milloin puistoja avataan ja millaisella volyymillä eri puolilla maata.

– Tämä on mennyt aika loogisesti. Nyt odotamme vain sitä, että ohjeet valuvat hallituksen päätöksestä ministeriöön ja alueviranomaisille, jonka jälkeen saamme tarkempia ohjeita, Tanskanen sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus