Yliopistosairaaloilta ohje koronaviruksesta lasten riskiryhmille – koulusta ja päivähoidosta pois jäämistä suositellaan vain tietyille potilasryhmille

Ohjeen mukaan koulusta ja päivähoidosta poisjäänti on tarpeellista vain alle prosentille oppivelvollisista.

koronavirus
Böcker och laptop i förgrunden, tomt klassrum i bakgrunden
Koronaviruksen riski on valtaosalle lapsista ja nuorista matala.Yle/ Stefan Paavola

Helsingin yliopistollinen sairaala on laatinut Suomen muiden yliopistosairaaloiden kanssa ohjeet lasten riskiryhmistä koronavirukseen liittyen.

Koulusta ja päivähoidosta pois jäämistä suositellaan vain, jos lapsella on tiettyjä keuhko- tai sydänsairauksia sekä syöpähoidettaville tai elinsiirron saaneille ja tietyille lastenneurologisille potilaille. Näihin riskiryhmiin kuuluu alle yksi prosentti oppivelvollisista.

Yliopistosairaaloiden julkaiseman tiedotteen mukaan vaikean koronavirustaudin riski on matala terveellä lapsella tai jos perussairaus, kuten astma tai sydänsairaus on hoitotasapainossa. Myöskään diabetestä sairastavat lapset joilla ei ole merkittäviä lisäsairauksia, eivät kuulu riskiryhmään.

Jos lapsella ei ole ollut rajoituksia lähiopetuksessa tai varhaiskasvatuksessa influenssa- tai hengitystieinfektiota aiheuttavan RSV-viruksen kaudella, ei ole yliopistosairaaloiden suosituksen mukaan syytä jäädä pois päivähoidosta tai koulusta myöskään koronavirusepidemian takia.

Lue lisää:

Osa vanhemmista on ymmärtänyt kotikoulun väärin – lapsi voi jäädä ilman kouluruokaa, kirjoja ja todistusta

Koronatilanne Pohjois-Savossa: Iisalmelaisessa hotellissa vierailleella todettu koronatartunta, Tahkon mökkibileiden jäljiltä yhteensä 12 koronatartuntaa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus