Iäkäs mies kuoli jouduttuaan veden varaan Kinnulassa

Pelastuslaitos sai hälytyksen Kinnulan Niittyniementielle puoliltapäivin.

Kinnula
Läheltä
Yle

Kaksi iäkkäämpää miestä joutui torstaina veden varaan Kinnulassa. Pelastuslaitos sai vedestäpelastustehtävän Saarenkylän Niittyniementielle kello 11.56.

Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksikköjä sekä lääkintähelikopteri ja sukellusyksiköt, jotka kuitenkin peruttiin myöhemmin.

Päivystävä palomestari Henri Vänni kertoo, että miehet olivat olleet veneellä liikkeellä ja jostain syystä vene oli kaatunut ja miehet joutuneet veden varaan.

Paikalliset asukkaat saivat pelastettua toisen henkilön vedestä ja toivat hänet ensihoidon tarkastettavaksi. Pelastuslaitoksen pintapelastajat hakivat kaatuneen veneen luona kauemmin vedessä olleen rantaan. Hoitotoimista huolimatta mies todettiin tapahtumapaikalla menehtyneeksi.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua.

Suomen uimaopetus ja hengenpelastusliitto on kertonut tänään, että koronaviruspandemian myötä lisääntynyt luonnossa liikkuminen näkyy vesipelastustehtävien määrän kasvuna pelastustoimissa.

Liitto kertoo viranomaisten ja muiden ihmisten pelastaneen Suomessa huhtikuussa kymmeniä veden varaan joutuneita.

Myös hukkumislukemat ovat liiton ennakkotietojen mukaan poikkeuksellisen ikävät.

Tammi-huhtikuussa Suomessa on tällä tietoa hukkunut 31 ihmistä, kun viime vuonna tammi-huhtikuun luku on ennakkotilastoissa 13. Edellisen kerran tähän aikaan vuodesta on ollut yhtä paljon hukkumisia vuonna 2014, jolloin SUH tilastoi niitä 41

Tänä vuonna ennakkotilastoon kirjatuista hukkumisista suurin osa, 19, on ollut jäihin vajoamisia. SUH toteaa tiedotteessaan, että kevätjää on arvaamaton ja Pohjois-Suomessa jäätilanne on todella heikko.

SUH huomioi tilastoissaan Suomessa hukkuneiksi myös ulkomailla hukkuneet suomalaiset.

Päivitetty kello 14.17 tietoja onnettomuudesta.