Kaksi hotellia tarjoaa ilmaisia öitä koronakriisissä puurtaville hoitajille – sadat hoitajat halusivat minilomalle

Hotellit lupasivat 60 ilmaista yöpymistä hoitajille ja heidän seuralaisilleen.

sairaanhoitajat
Arctic Light Hotelin ja City Hotelin kampanja Facebookissa hoitajille
Kampanja julkaistiin Facebookissa keskiviikkona ja se keräsi nopeasti satoja kommentteja ja tykkäyksiä.Perttu Ruokangas / Yle

Kaksi rovaniemeläistä hotellia tarjoaa ilmaisia hotelliyöpymisiä hoitajille kiitokseksi koronakriisissä tekemästään työstä. Idean sai hotelliyhtiössä liiketoiminnan kehitysjohtajana työskentelevä Isabella Gröhn. Isänsä Mikaelin ja veljensä Mikon omistamalla yhtiöllä on Arctic Light- ja City Hotel -hotellit Rovaniemen keskustassa.

– Meidän perheyritykselle on ollut aina tärkeää muiden auttaminen. Tällaisena aikana se korostuu ja halusimme, että voisimme tuoda iloa myös heille, jotka huolehtivat meistä kaikista, Isabella Gröhn sanoo.

Kun hän vei ideansa toimitusjohtajaisälleen, tämä antoi heti vihreää valoa. Mikael Gröhnille hyväntekeväisyys ei ole vierasta, sillä hänen johtamansa yritys on tarjonnut vuosia jouluaterioita vähävaraisille Rovaniemellä.

Kampanja julkistettiin keskiviikkona hotellien Facebook-sivuilla ja se keräsi nopeasti satoja tykkäyksiä ja kommentteja. Hotellit kehottivat hoitajia tekemään yhden yön varauksen sähköpostilla.

– Yllätti todella, kuinka paljon viestejä tuli, niiden määrä oikein räjähti. Viestejä tuli monta sataa eri puolilta Suomea, Isabella Gröhn kertoo.

60 yötä ilmaiseksi

Kaikki ilmoittautuneet hoitajat eivät kuitenkaan saa ilmaista hotelliyötä. Alun perin yhtiö lupasi tarjota kumpaankin hotelliin yhteensä 40 yötä hoitajille ja heidän seuralaisilleen elo-marraskuussa. Kampanjan saaman suosion takia ilmaisöitä tarjotaan vielä 20 lisää eli yhteensä 60 yötä. Huoneet on luvattu antaa nopeimmille.

Arctic Light -hotelli hotellihuone
Arctic Light Hotelissa on tarjolla 30 ilmaisyötä hoitajille.Hotelli Arctic Light Rovaniemi

– Pyrimme vastaamaan miniloman saaville hoitajille torstain aikana. Vastaamme kaikkiin viesteihin saapumisjärjestyksessä, mutta siihen voi mennä vähän enemmän aikaa, Gröhn sanoo.

Hotelleille hyväntekeväisyyskampanja tarjoaa ainakin myönteistä näkyvyyttä. Mitä muuta yritys saa tästä?

– Taloudellisesti emme saa tästä mitään. Tietysti tästä saamme hyvän mielen.

Tällä hetkellä Arctic Light Hotel ja City Hotel ravintoloineen ovat suljettuina koronatilanteen takia ainakin toukokuun loppuun saakka. Tämän takia työntekijöitä on lomautettu. Vielä ei ole varmuutta, koska hotellit avataan. Isabella Gröhn kertoo, että ensi jouluksi on kuitenkin jo tehty varauksia.

Kiitokseksi myös Finlandia-talon valaisemista ja supersankarimaalauksia

Hoitotyön ammattilaisia on kiitelty koronakriisin aikana usealla eri tavalla.

Esimerkiksi Helsingissä Finlandia-talon julkisivu on valaistu siniseksi (siirryt toiseen palveluun) joka ilta hoitohenkilökunnan ja muiden kriittistä työtä tekevien kunniaksi. Hoitajat on rinnastettu supersankareihin katumaalauksissa eri puolilla maailmaa ja heille on kehotettu taputtamaan parvekkeella. Sairaanhoitajaliitto (siirryt toiseen palveluun) puolestaan kerää hoitajille tukiviestejä omalla kampanjallaan.

Koronatilanteen keskellä hoitajat ovat vaatineet lisää palkkaa. Neuvottelut uusista työehtosopimuksista ovat kuitenkin katkenneet, kun hoitajien ammattiliitot Tehy ja Super hylkäsivät vappuaattona valtakunnansovittelijan ratkaisuehdotuksen kiistaan.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä jutusta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus