1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilutapahtumat

Lahteen kaavaillaan yleisurheilun huippukisaa jo alkukesäksi

Lahden Ahkera haluaisi järjestää kisat, joissa kotimaiset kärkinimet pääsisivät mittelemään toisiaan vastaa.

urheilutapahtumat
Jenni Kangas kastar spjut vid EM 2018.
Jos Uusi Alku -kisa toteutuu, urheilukeskuksen nurmella saatetaan nähdä muu muassa Lahden Ahkeran Jenni Kankaan taidonnäytteitä.EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Lahteen kaavaillaan yleisurheilun kärkinimien kisaa alkukesälle. Lahden Ahkera on halukas järjestämään 7. kesäkuuta Uusi Alku -nimisen kisatapahtuman.

Lahden Ahkeran hallituksen puheenjohtajan Ilkka Väänäsen mukaan aloitteita kisan järjestämisestä on tullut urheilijoilta itseltään ja seuran omilta valmentajilta. Toiveissa olisivat ainakin naisten keihäs, naisten 100 metrin aidat sekä miesten 200 metrin aidat ja 3 000 metrin estejuoksu.

Kisan järjestäminen on mahdollista, kun koronaepidemian vuoksi asetetut kokoontumisrajoitukset höllentyvät 1. kesäkuuta. Kilpailijoita ei kuitenkaan voi olla kentällä liian paljon yhtä aikaa, eikä yleisöä voi olla paikalla 500 enempää. Kisa järjestämisessä huomioitaisiin koronaepidemian vuoksi tarvittavat varotoimet.

Ahkera ei ole vielä hakenut Suomen Urheiluliitolta lupaa kisan järjestämiseen. Hakemisesta päättää Lahden Ahkeran kilpailuvaliokunta ensi maanantaina. Lupa on oltava, jotta tulokset olisivat virallisia.

– Meillä on käytettävissä urheilukeskuksen stadionin hyvät puitteet, ja Lahteen on helppo tulla ympäri Suomea. Koneistomme on kokenut, ja pystymme aika nopeasti takaamaan laadukkaat järjestelyt, Lahden Ahkeran hallituksen puheenjohtaja Ilkka Väänänen toteaa.

Pulmia voivat aiheuttaa kustannukset, joiden kattaminen on hankalampaa lipunmyynnillä, kun yleisömäärä on rajallinen.

Heinäkuussa Lahdessa nähdään joka tapauksessa huippu-yleisurheilua, kun Lahdessa järjestetään yleisurheilun GP-kisa 15.7. Uusi Alku -kisan järjestämissuunnitelmista kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: Kotimainen yleisurheilukesä käynnistyy Ylen kanavilla kesäkuussa

Lue seuraavaksi