1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatoimi

Oulussa pohditaan vielä, millä tavalla liikuntapaikat avataan laajaan käyttöön – kulttuuritapahtumia ehkä elokuussa

Liikuntatoimi odottaa vielä aluehallintoviraston ohjeistusta. Ulkoliikuntapaikat saa avata 14. toukokuuta.

Raksilan uimahallissa on nyt hiljaista, mutta polskiminen siellä aiotaan taas aloittaa kesäkuun alusta.. Sen sijaan Oulun kaupungissa on peruttu merkittävimmät kulttuuritapahtumat koronaviruksen vuoksi kesä-heinäkuulta. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Oulussa liikuntapaikkojen avaamisjärjestelyt ovat vielä hyvin kesken. Oulun liikuntatoimi odottaa vielä aluehallintoviraston ohjeistusta koronarajoitusten purkamisesta ennen kuin toimintaohjeet ovat valmiit.

Kulttuuritapahtumia ei kuitenkaan järjestetä kesä–heinäkuun aikana, kertoo Oulun liikuntalaitosten isännöitsijä ja tapahtumien aluepäällikkö Jari Leviäkangas. Tämä tarkoittaa yhteensä noin 20 miljoonan tappioita kaupungille ja yrityksille.

Ulkoliikuntapaikat avataan hallituksen linjan mukaisesti torstaina 14. toukokuuta, sisäliikuntapaikkoja voidaan avata kesäkuun alussa. Oulussa on noin kaksisataa urheiluseuraa odottamassa taas vuorojensa alkamista niin ulko- kuin sisäliikuntapaikoillakin.

Oulun liikuntatoimi pohtii liikuntapaikkojen avaamisstrategiaa osaltaan torstaina 7. toukokuuta.

– Osa ohjeistuksista on vielä tulematta siitä, millä taktiikalla avataan. Varmaan syksyä kohti asiat selviävät, harjoitusvuorot rupeavat pyörimään. Sitten meillä on vuorovaraus melko tupella,Jari Leviäkangas sanoo.

Joitain linjauksia ulkoliikuntapaikoille on Oulussa jo tehty.

–Pukuhuoneita ja pukukoppeja ei vielä avata, mutta pienryhmäharjoittelu siellä sallitaan ja mahdollistetaan, Leviäkangas kertoo.

Toukokuun ajan harjoittelu olisi tehtävä korkeintaan kymmenen henkilön porukoissa.

Kesäkuun alussa sisäliikuntapaikoista avautuvat muun muassa uimahallit.

– Näillä tiedoilla ja suunnitelmilla on vielä kovasti tekemistä, että hallit pystytään avaamaan turvallisesti. Tarvitsemme aluehallintovirastosta vielä ohjeistusta asiakasmääristä, Jari Leviäkangas sanoo.

Jari Leviäkankaan mukaan työtä teettää ennen kaikkea kansalaisten opastaminen oikeanlaiseen toimintaan korona-aikana. Hän muistuttaa, että esimerkiksi uimahallien avautuessa liikkumaan saa tulla vain terveenä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)