1. yle.fi
  2. Uutiset

Elina Ravantti ulkoministeriön viestintäjohtajaksi

Ravantti työskentelee tällä hetkellä Ylen Journalismin akatemian päällikkönä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään kesäkuussa.

ulkoasiainministeriö
Elina Ravantti
Elina Ravantti on työskennellyt Ylen Journalismin akatemian päällikkönä helmikuusta 2018 alkaen.Jyrki Valkama / Yle

Ulkoministeriön uudeksi viestintäjohtajaksi on nimitetty yhteiskuntatieteiden maisteri Elina Ravantti. Hän työskentelee tällä hetkellä Ylen Journalismin akatemian päällikkönä, ja aloittaa uudessa tehtävässään 15. kesäkuuta.

– Koen, että on etuoikeus mennä töihin taloon, jossa on Suomen laajin ja paras asiantuntemus kansainvälisistä asioissa, Ravantti sanoo Yle Uutisille.

– Odotan innolla sitä, että tapaan uudet kollegani. Ja sitä, että voin tuoda ulkoministeriöön sitä asiantuntemusta, jota minulle on kertynyt Ylellä työskennellessä.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Ravantti oli vuosina 2014–2018 Ylen ulkomaantoimituksen päällikkö sekä uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtoryhmän jäsen. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ylen EU-kirjeenvaihtajana.

Valtioneuvosto vahvisti Elina Ravantin nimityksen yleisistunnossaan torstaina iltapäivällä. Viestintäjohtaja valitaan viiden vuoden määräajaksi.

Ulkoministeriö haki viestintäjohtajaa kahdesti

Millaista on siirtyä journalistien talosta viestintäpomoksi?

Ravantti kuvailee loikkaa näkökulmanvaihdokseksi.

– Yhtä lailla molemmissa tehtävissä ollaan Suomen ja suomalaisten palveluksessa. Kerrotaan niistä asioista, jotka ovat tärkeitä ja joita tehdään Suomen ja suomalaisten eteen, hän sanoo.

– Jään kaipaamaan Ylestä paljonkin asioita. Tämä on ainutlaatuinen työyhteisö, jossa on osaavat kollegat.

Ulkoministeriöön oli määrä nimittää uusi viestintäjohtaja jo alkuvuodesta, mutta kertaalleen tehty haku jouduttiin uusimaan muotovirheen vuoksi. Toisella kerralla tehtävää haki 32 henkilöä.

Ulkoministeriön edellinen viestintäjohtaja Jouni Mölsä siirtyi jo syyskuun alussa tasavallan presidentin viestintäpäällikköksi ja kabinetin jäseneksi.

Juttua on korjattu klo 14.23. Ravantti oli ulkomaantoimituksen päällikkönä 2014–2018, ei 2015–2017 kuten aluksi kerroimme.

Lue seuraavaksi