Länsi-Pohjassa jälleen kuusi uutta koronatartuntaa, osan alkuperä ei täysin varmasti selvillä

Ylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan koronaviruksen tartuntariski Norrbottenissa on noin viisinkertainen kuolleisuuslukujen perusteella arvioituna.

koronavirus
Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu keskiviikon jälkeen kuusi uutta koronatartuntaa. Antti Ullakko / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on kirjattu jälleen kuusi uutta koronavirustartuntaa. Laboratoriovarmistettujen koronatartuntojen määrä on sairaanhoitopiirin alueella nyt 133.

Uudet koronatapaukset ovat pääosin aiemmin tunnetuista tartuntaketjuista. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan osan tietoja tarkennetaan kuitenkin vielä.

Epidemiatilanne edellyttää Taskilan mukaan yhä suositeltujen koronavarotoimien noudattamista.

– Koronavirusinfektion riski Norrbottenissa on noin viisinkertainen Lapin maakunnan tartuntariskiin verrattuna kuolleisuuslukujen perusteella arvioituna. Todettujen tautitapausten määrien vertailu ei ole mahdollista maiden erilaisten testauskäytäntöjen vuoksi, Taskila sanoo.

Sairaanhoitopiirin terveysviranomaiset kannustavat kansalaisia hoitamaan muita sairauksia asianmukaisesti. Esimerkiksi alueen terveyskeskuksissa on tällä hetkellä tarjolla lääkärin vastaanottoaikoja hyvin.

Sairaanhoitopiiristä kehotetaan ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen, mikäli perussairauden tilanne edellyttää sitä. Hoidon lykkääminen koronainfektion pelossa voi vaikeuttaa hoitoa jatkossa.

Sairaanhoitopiirin mukaan tartuntariski pystytään pitämään vastaanotoilla hyvin pienenä tarkkojen suojaustoimien ansiosta.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä jutusta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus