1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyhtää

Pyhtään väkiluku kasvoi ainoana Kymenlaaksossa: "Positiivinen uutinen koronan aikana"

Pyhtään kunnan väkiluku kasvoi 37 henkilöllä vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Kuva Pyhtäänlinnasta. Kuva: Yle / Leo Gammals

Pyhtään kunnan väkiluku kasvoi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Tieto käy ilmi Tilastokeskuksen ensimmäisen vuosineljänneksen väestönmuutoksen ennakkotietojen tilastoista (siirryt toiseen palveluun).

Kunnan väkiluku kasvoi 37 henkilöllä. Kunnan väkiluku pieneni vuoden 2019 vastaavalla tarkastelujaksolla 19 henkilöllä ja vuosien 2018 ja 2019 vertailussa se pieneni 38 henkilöllä.

Merkittävää Pyhtään alkuvuoden myönteisessä väestökehityksessä on myös se, että Kymenlaakson kunnista Pyhtää oli ainoa kunta, jossa väestökehitys alkuvuoden aikana on ollut selvästi positiivista.

– Etenkin koronan aikana tällainen positiivinen tilastouutinen tuntuu erityisen myönteiseltä, kirjoittaa Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho blogissa.

Hän kirjoittaa, että ainoana Kymenlaakson kuntana Pyhtäällä on syntynyt enemmän ihmisiä kuin on kuollut ja Pyhtäälle on myös muutettu muualta.

Kunnanjohtajan mukaan tilastoihin on ollut jonkinlainen vaikutus Pyhtäänlinnan valmistumisella ja kerrostaloasuntojen kysynnällä.

Pyhtäällä on kuntastrategiassa tavoite "Pyhtää kartalle." Kunnanjohtajan mukaan kunta pyrkii yhteisöllisyyteen koronakriisin aikaan ja lisäksi se panostaa hänen mukaansa markkinointiin.

Lue myös:

Varakas yrittäjä kuuli, ettei kaikille kotikunnan lapsille riittänyt läppäreitä – nyt niitä tulee 15 000 eurolla