1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Riihimäki

Riihimäellä pohditaan kirjaston remontoimista nykyaikaisemmaksi

Lähtökohtana on, että kirjaston uudistus toteutetaan rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

Riihimäki
Nainen istuu kyykyssä kirjahyllyjen välissä
Riihimäellä on tultu siihen tulokseen, että kirjaston tiloja on remontoitava.Miki Wallenius / Yle

Riihimäen kaupunki harkitsee nykyisen kirjaston uudistamista. Koska kirjaston rooli on muuttunut aiempaa aktiivisemmaksi palvelujen tarjoajaksi, kaipaavat kirjaston tilat ajanmukaistamista. Lisäksi Riihimäen nykyisen kirjaston asiakastilat eivät enää täytä kaikilta osin nykyajan vaatimuksia.

– Riihimäellä tarvitaan uusia tiloja muun muassa digitaalisille palveluille sekä nuorten käyttöön. Haluamme tarjota kirjaston asiakkaille inspiroivia ja muuntautuvia tiloja niin yksilöllisiin kuin yhteisöllisiin tarpeisiin, kertoo kirjastotoimenjohtaja Kaija Viskari.

Riihimäen kirjasto on saanut aluehallintovirastolta hankerahaa uudistuksen kokonaissuunnittelua varten. Riihimäen kaupungin tilakeskus, Riihimäen kirjasto ja JKMM Arkkitehdit -arkkitehtitoimisto ovat tehneet yhdessä tarveselvityksen kirjaston uudistamisesta. Selvityksessä on huomioitu myös kirjaston asiakaskyselyn tuloksia.

Riihimäen sivistys- ja hyvinvointilautakunta on jo hyväksynyt kirjaston uudistusta koskevan tarveselvityksen ja se esittää, että kaupunginhallitus antaa tilakeskuksen tehtäväksi Riihimäen kirjaston uudistamisen hankesuunnittelun. Suunnittelun lähtökohtana on, että uudistukset toteutetaan rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

Riihimäen nykyinen kirjastorakennus on arkkitehti Osmo Lapon suunnittelema ja se on avattu vuonna 1986.

Lue seuraavaksi