1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulutus

Opinnot Jyväskylän yliopistosta, tukea Savonlinnan kesäyliopistosta – suunnitteilla tietotekniikan väyläopinnot etänä savonlinnalaisille

Tavoitteena on avata ensimmäiset opintokokonaisuudet opiskelijoille ensi syksynä.

Koulutus
Tietokoneen näppäimistö
Savonlinnan kaupunginjohtajan mukaan työvoiman saatavuus on alueen teknologia-alan yritysten suurin kasvuhaaste. Kuvituskuva.Raili Löyttyniemi / Yle

Savonlinnan kaupunki, Jyväskylän yliopisto ja Savonlinnan kesäyliopisto valmistelevat toimintamallia, jossa yliopistotason tietotekniikka-alan perustutkinnon voi opiskella Savonlinnasta käsin.

Koulutuskokonaisuuteen kuuluvat ICT-alan avoimet korkeakouluopinnot, tutkintokoulutukseen johtavat väyläopinnot sekä tuki etäopiskelun ja työelämän yhteensovittamiselle.

Tulevaisuudessa informaatioteknologian kandidaatin ja maisterin tutkinnot olisi mahdollista opiskella etänä Savonlinnasta.

– On saatu varsin laajasti kokemusta siitä, ettei opetus ole niin tiukasti paikkaan sidottua kuin pari vuosikymmentä sitten, Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväinen sanoo.

Koronavirusepidemian aikana kaiken korkeakouluopetuksen siirtyminen etäopinnoiksi on lisännyt kokemusta paikasta riippumattomasta koulutuksesta.

Yhteistyössä kehitetään lisäksi jatkuvaa koulutusta yritysten tarpeisiin.

– Savonlinnan yrityksissä on vahva tarve tietotekniikan alan osaamiselle. Koulutuksen avulla vahvistetaan teollisuuden uusiutumista ja ohjelmistotekniikka-alan yrityskeskittymää, Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo yhteistyöstä ilmoittavan tiedotteen mukaan.

Laineen mukaan osaavan työvoiman saatavuus on Savonlinnan alueen teknologia-alan yritysten ja teknologiapuisto Nohevan suurin kasvuhaaste.

Savonlinnan kesäyliopisto järjestää etäopiskelijoille lähiryhmätukea ja paikallista lähiryhmätoimintaa.

– Tuotamme lähitukea, jolla pyritään vähentämään opintojen keskeytyksiä, edistetään opintojen etenemistä ja saamaan parempia oppimistuloksia, Savonlinnan kesäyliopiston rehtori Hanna-Riikka Karjalainen sanoo.

Tavoitteena on, että ensimmäiset opintokokonaisuudet avataan opiskelijoille ensi syksynä.

Savonlinnan kesäyliopisto, Savonlinnan kaupunki ja Jyväskylän informaatioteknologian tiedekunta allekirjoittivat yhteistyösopimuksen koulutuksesta perjantaina.

8.5.2020 kello 15.15: Tarkennettu otsikkoa.