Essotessa todettu yksi uusi koronatartunta – palvelutalojen vierailukiellot jatkuvat, äitienpäivänä mahdollisuus pihatapaamisiin

Tartunta on Etelä-Savon sairaanhoitopiireissä ensimmäinen lähes kahteen viikkoon.

koronavirus
Valkovuokkoja.
Koronakevään äitienpäivän tervehdyksen voi toimittaa videona tai kuvana. Kuvituskuva.Jaani Lampinen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä on todettu yksi uusi koronavirustartunta ensimmäistä kertaa lähes kahteen viikkoon. Tartunta varmistui eilen torstaina.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä pitää uutta tartuntaa hyvänä muistutuksena siitä, ettei epidemia ole ohi vaan ohjeistuksia turvaväleistä ja käsihygieniasta on syytä edelleen noudattaa.

Etelä-Savon kahden sairaanhoitopiirin alueella on todettu koronaepidemian aikana tähän mennessä yhteensä 62 tartuntaa.

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä Sosterissa edellinen tartunta on todettu yli kaksi viikkoa sitten 21. huhtikuuta. Sosterissa tartunta on todettu kymmenellä ihmisellä.

Äitienpäivä ulkona ja etänä

Essoten mukaan sote-kuntayhtymään on tullut äitienpäivän alla paljon kysymyksiä palvelutaloissa asuvien omaisilta, onko läheisten tapaaminen mahdollista. Ehdottomat vierailukiellot jatkuvat Mikkelin keskussairaalassa ja palvelutaloissa, joten Essote edistää tapaamisia ulkotiloissa ja etäyhteyksillä.

Essoten alueella palvelutaloissa ei ole epidemian aikana todettu koronavirustartuntoja.

Palvelutalot ovat saaneet torstaina päivitetyt ohjeet terveiden asiakkaiden ja omaisten mahdollisuuksista tavata epidemian aikana.

– Asumispalveluyksikön henkilökunnan tulee tukea ja edistää asiakkaiden ja omaisten välistä yhteydenpitoa kaikin mahdollisin keinoin esimerkiksi puhelimella, etäyhteydellä tai tervehdyksiä välittämällä, Essoten vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen sanoo tiedotteen mukaan.

Äitienpäivänä omaiset voivat tavata asukkaita piha-alueilla. Palvelutalot ovat saaneet lahjoituksena suojavarusteita omaisille.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus