Kuopion kaupunki jakoi ohjeet kouluun palaamiseen – huoli pandemiasta hyväksytään oppilaan poissaolon syyksi

Sairaana kouluun ei saa mennä.

Kuopio
Yksinäinen koulureppu roikkuu luokassa tuolin selkänojasta.
Lähiopetus peruskouluissa jatkuu torstaina 14. toukokuuta.Jarkko Riikonen / Yle

Kuopion kaupunki on lähettänyt vanhemmille tiedotteen kouluun palaamisesta ensi torstaina. Wilma-järjestelmän kautta jaetussa ohjeessa todetaan, että kaikkia oppilaita odotetaan kouluun, mutta sairaana kouluun ei saa tulla.

Lähiopetukseen paluu tarkoittaa myös etäopetuksen ja lounaspakettien jakamisen päättymistä. Myös koulukuljetukset alkavat ja opiskelu jatkuu kouluilla työjärjestyksen mukaisesti.

Poissaolosta pyydetään ilmoittamaan mahdollisimman pian, jotta se voidaan huomioida opetuksen ja sen tuen järjestämisessä sekä poissaolojen seurannassa. Poissaolon syy voi olla sairaus tai muu syy, joka voi tässä tilanteessa olla myös huoli pandemiasta.

Riskiryhmään kuuluminen perustuu hoitavan lääkärin tilannearvioon. Terveysviranomaisten näkemyksen mukaan koulujen avaaminen on turvallista sekä oppilaille että henkilökunnalle. Yliopistosairaalat julkaisivat lasten ja nuorten koronaviruksen riskiryhmiä koskevan ohjeen keskiviikkona.

Koulupäivän aikana lähikontakteja vältetään esimerkiksi erilaisilla tilajärjestelyillä. Eri oppilasryhmien kontakteja vältetään välituntijärjestelyillä, kouluruokailuissa ja muissa siirtymätilanteissa. Myös koulun aikuisten keskinäisiä kokoontumisia vältetään.

Viestissä todetaan, että lukuvuoden kahden viimeisen viikon aikana koulun tehtävänä on keskittyä oppimisen ohessa oppilaiden kohtaamiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus