Raju ulosajo Lappeenrannassa – henkilöautoa kuljetti päihtynyt alaikäinen

Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä nuorta matkustajaa. Kaikki viisi vietiin sairaalaan.

liikenneonnettomuudet
Romuuntunut auto Hanhijärventiellä
Noin sadan metrin sivuluisun jälkeen auto oli ajautunut tieltä katkoen mennessään puita.Kare Lehtonen/Yle

Lappeenrannan Hanhijärventiellä sattui torstai-iltana vakava ulosajo.

Paikkakuntalainen mies menetti kovassa vauhdissa omistamansa henkilöautonsa hallinnan ja suistui tieltä. Mies oli alaikäinen ja alkoholin vaikutuksen alainen.

Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä nuorta matkustajaa. Alustavassa tarkastuksessa havaittiin, että kaikille oli aiheutunut eri asteisia vammoja eri puolille vartaloa. Heidät kuljetettiin Etelä-Karjalan keskussairaalaan.

Tiellä olleista jäljistä päätellen ajoneuvo oli ollut lähes sata metriä sivuluisussa ennen tieltä suistumista. Sivuluisun jälkeen auto oli ajautunut tieltä kulkusuunnassaan vasemmalle katkoen puita.

Ajoneuvon nopeudeksi onnettomuushetkellä on arvioitu noin 100 km/h. Tiellä on 60 km:n tuntinopeusrajoitus.

Osa matkustajista on kertonut poliisille, että he olivat ennen onnettomuutta turhaan pyytäneet kuljettajaa hiljentämään ajonopeutta. Matkustajat kertoivat myös, että he olivat tienneet kuljettajan nauttineen vähäisen määrän alkoholia.

Alustavissa tutkimuksissa todettiin ajoneuvon turvalaitteiden lauenneen. Kaikki takaistuimen turvavyöt eivät olleet kunnossa, eikä poliisilla ole varmuutta, käyttivätkö kaikki matkustajat turvavöitä.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja useammasta vammantuottamuksesta.

Kuljettajalla oli ajokortti. Hänet määrättiin ajokieltoon.

Vaihdettu kuva artikkeliin klo 17.02.