1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeensaari

Oikeusasiamies: Juhani Lehdon Hämeensaari-kantelu ei johda toimiin

Oikeusasiamiehen mukaan suunnittelualuevarauksen myöntämisessä ei toimittu vastoin lakia.

Kaupunkikehityshankkeessa Hämeensaaren alueelle rakentuisi monitoimiareenan lisäksi asumista, liiketilaa, toimistoja ja liikunta- ja ravintolatiloja. Kuva: Mika Halme / Yle

Vasemmiston kaupunginvaltuutetun Juhani Lehdon tekemä kantelu oikeusasiamiehelle Hämeensaari-hankkeesta ei johda toimenpiteisiin.

Oikeusasiamiehen tuoreen ratkaisun mukaan asiassa ei ole aihetta epäillä lainvastaista menettelyä tai velvollisuuden laiminlyöntiä.

Viime vuoden huhtikuussa tehty kantelu koski Hämeenlinnan kaupungin myöntämää suunnittelualuevarausta kiinteistökehittäjille. Hämeensaareen on vireillä vajaan kahdensadan miljoonan euron hankkeessa monitoimi-areena ja asuinkerrostaloja. Varaus on voimassa ensi vuoden loppuun.

Lehto teki asiasta myös oikaisuvaatimuksen kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen äänestyksen jälkeen eikä Lehto valittanut tästä päätöksestä hallinto-oikeuteen. Oikeusasiamies muistuttaakin ratkaisussaan, että oikeusasiamies ei toimi lakiin perustuvan muutoksenhakujärjestelmän vaihtoehtona tai sitä täydentävänä muutoksenhakukeinona. Oikeusasiamies ei voi myöskään muuttaa tai kumota viranomaisten tai tuomioistuinten ratkaisuja.

Lue myös:

HIFK:n mies puuhaa tapahtumakeskusta samaan aikaan jopa viiteen kaupunkiin – esimerkiksi Turun on päätettävä 30 miljoonan osuudesta jättiareenaan

Haluaako tuorein liigamestari HPK ottelunsa tulevaisuudessa keskustaan? – Hämeenlinna laskee kiekkoareenan hyötyjä mutta "Maksaahan se enemmän"

Hämeenlinna saamassa uuden monitoimi-areenan – suurareena keskelle kaupunkia järven rannalle