Lähikouluohjeet valmistuvat vähitellen: käsienpesua, eväspaketteja ja porrastetut välitunnit – mutta ei kevätjuhlia

Lähiopetukseen palataan torstaina 14. toukokuuta. Vaasa ja Seinäjoki tiedottavat oppilaiden huoltajille kevään poikkeusjärjestelyistä.

Koulutus ja kasvatus
Tyhjä luokkahuone Luhangan koulussa.
Koronan tyhjentämiin luokkahuoneisiin palataan 14. toukokuuta, mutta poikkeusjärjestelyin.Jarkko Riikonen / Yle

Pohjalaiskouluissakin valmistaudutaan palaamaan lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta.

Erityishuomiota kiinnitetään kouluun palaamisen turvallisuuteen muun muassa muistamalla käsienpesu ja muu hygienia.

– Kouluun on turvallista tulla. Jäljellä oleva lähiopetuksen jakso on tärkeä myös oppilaiden hyvinvoinnin ja sosiaalisten suhteiden näkökulmasta, sanovat Vaasan kaupungin koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Vaasassa ja Seinäjoella lähiopetus jatkuu normaalin lukujärjestyksen mukaan. Myös koulukuljetukset käynnistyvät. Aivan "normaalisti" lähikoulun kevät ei kuitenkaan suju.

Kaupungit tiedottavat oppilaiden huoltajia poikkeusjärjestelyistä. Myös opettajat tiedottavat järjestelyistä oppilaita viimeisinä etäopetuspäivinä.

Eväspaketteja ja erikoiset ruokailujärjestelyt

Kontaktien minimoimiseksi opiskelu esimerkiksi alakouluissa järjestetään omassa opetusryhmässä. Oppilaat opiskelevat omassa luokassa tai esimerkiksi ulkona.

Myös välitunteja ja ruokailut porrastetaan.

Vaasassa osa oppilaista voi ruokailla koulun ruokasalissa, osa koulun muissa tiloissa. Vielä 14. ja 15. toukokuuta kouluruokailu järjestetään muutenkin poikkeuksellisesti.

– Oppilaille jaetaan eväspaketit ja maanantaista 18. toukokuuta alkaen tarjotaan normaalisti lämmin ruoka, Marianne West sanoo.

Vaasassa oppilaiden huoltajia ei päästetä koulutiloihin. Normaalisti käynnistyvistä aamu- ja iltapäivätoiminnasta huoltajien toivotaan hakevan lapsensa ulkoa.

Ei kevätjuhlia

Vaasan kaupungin tiedotteessa lähikoulun poikkeusjärjestelyistä keväälle todetaan hallituksen linjauksen mukaisesti, että kevätjuhlia ei tänä keväänä järjestetä.

Vaasalaislapsille ja -nuorille todistukset jaetaan lukuvuoden päättyessä 30. toukokuuta oppilaiden omissa luokissa. Huoltajat eivät pääse osallistumaan tilaisuuksiin.

Katso täältä tuoreimmat Ylen uutiset koronavirustilanteesta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus