1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kotiruoka

Kotikokkailu kunniaan, netistä etsitään vinkkejä innokkaasti – testaa, millainen kotikokki tai leipuri olet

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Facebook-sessioilla on ollut huikea suosio.

kotiruoka
Ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää leipoo.
Ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää antaa mielellään neuvoja Facebookissa, kun perinteiset kurssit peruuntuivat. Minna Rosvall / Yle

Kotona kokkaamisesta tai leipomisesta on tullut suosittua huvia koronakeväänä.

Kaksi Lounais-Suomessa työskentelevää ruoka-asiantuntijaa, Janita Kylänpää ja Anna Kari, ovat aloittaneet vinkkien antamisen Facebookin välityksellä. Samalla naiset välttivät lomautuksen. Yllätys oli melkoinen, kun ruokaneuvo (siirryt toiseen palveluun)tuokioista tuli niin suosittuja.

– Toinen meistä on paistanut munkkeja, leiponut sämpylöitä tai tehnyt tortilloja. Toinen vastaa samaan aikaan yleisöltä tuleviin kysymyksiin, kertoo Janita Kylänpää.

Tortillan täytteitä.
Tortillojen täytteeksi voi laittaa muun muassa kasviksia, juureksia ja jauhelihaa.Minna Rosvall / Yle

Kehityspäällikkö Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten keskuksesta arvioi, että kokkailuinnon taustalla ovat käytännölliset syyt. Kotona joudutaan kokkailemaan, koska koulu- ja työpaikkaruokailu on mahdotonta.

– Jos on neljä henkeä kotona, ruoka kannattaa valmistaa itse. Eineksiä voi käyttää välillä nopeaksi avuksi, kertoo Suontausta.

Valmiita tortilloja
Tortillat sopivat vaikka lounaaksi.Minna Rosvall / Yle

Innosta kertoo myös se, että koronakevään aikana jauhojen menekki on jopa kolminkertaistunut. Maa- ja kotitalousnaisten verkossa oleva makkarantekokurssi täyttyi hetkessä. Ilmeisesti toinenkaan kurssi ei riitä, vaan kolmaskin on tulossa.

Ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää tekee tortillat kotona alusta lähtien.

Ideoimme Janita Kylänpään kanssa leikkimielisen testin, jolla voi testata omat taitonsa.

Kerro oma onnistumisesi koronakevään keittiössä. Jaa vinkkisi. Keskustelu on auki 12.5. klo 23:een asti. Osallistumaan pääset Yle Tunnuksella.

Lue lisää:

Jauhojen menekki on korona-aikana jopa kolminkertaistunut – Suomi hurahti leipomiseen ja näin se meihin vaikuttaa

Lue seuraavaksi