Yksinyrittäjien koronatukea on vielä jakamatta – yrityksiä patistellaan tarttumaan tilaisuuteen, jos ehdot täyttyvät

Hakemuksia on tullut esimerkiksi Kaustisen seutukunnassa vähemmän kuin odotettiin.

yrittäjyys
Kehitysyhtiö Kosekin nettiosoite seinällä.
Kosek hoitaa Kokkolan ja Perhon yksinyrittäjien hakemusten käsittelyn, Kaustisen seutukunta taas Kaustisen, Vetelin, Toholammin, Halsuan ja Lestijärven alueen tukihakemukset. Kreeta-Maria Kivioja / Yle

Yksinyrittäjien koronatukea on haettu Keski-Pohjanmaalla vielä maltillisesti, ja tukea olisi tarjolla enemmänkin. Yrittäjiä kannustetaankin tuen hakuun, jos korona on vaikuttanut toimintaan negatiivisesti maaliskuun puolivälin jälkeen.

Kokkolan ja Perhon alueella hakemuksia on tullut noin 250, Perhossa yrittäjät ovat olleet liikkeellä laiskemmin kuin Kokkolassa. Kosek eli Kokkolanseudun Kehitys Oy käsittelee hakemukset, tukipäätös syntyy kunnan viranhaltijapäätöksenä.

Kaustisen seutukunnassa hakemuksia on tullut alle 60, mikä on vähemmän kuin odotettiin. Kaustisen seutukunta esikäsittelee Kaustisen, Vetelin, Toholammin, Halsuan ja Lestijärven tukihakemukset.

Kosek ja Kase muistuttavat, että neuvoja ja apua hakemusten täyttämiseen saa. Niiden toiveena on, että kaikki tukeen oikeutetut tukea myös saisivat.

Kosekin mukaan hakemusta ei kannata vielä tehdä, jos ei pysty osoittamaan, että liikevaihto on laskenut koronan vuoksi tai jos tuen ehdot eivät muuten täyty.

2 000 euron kertatuki on tarkoitettu päätoimisille yksinyrittäjille, ja sen hakuaika kestää elokuun loppuun.

Kokkolaan ja Perhoon ministeriö on myöntänyt tukeen noin 1,9 miljoonaa euroa.