1. yle.fi
  2. Uutiset

Futiskausi alkaa Kajaanissa kesäkuussa – Kajaanin Hakan puheenjohtaja: "Tämä on iloa ja innostusta"

Koronakriisi siirsi Kajaanin Hakan kauden alkua noin kuukaudella eteenpäin.

jalkapallo
Gummigranulat flyger i luften under fotbollsmatch.
Koronan aikana harjoittelu ja pelit ovat olleet tauolla ja nyt päästään taas kentälle. Kuvituskuva. All Over Press

Kajaanin Haka aloittaa jalkapallokauden 13. kesäkuuta ja pienryhmätreenit voidaan aloittaa jo maanantaina 11. toukokuuta. Koronakriisi siirsi kauden alkua noin kuukaudella eteenpäin ja harjoitteluunkin tuli mutkia, kun kokoontumisrajoitukset astuivat voimaan. Nyt pelaajat aina junnuista edustusjoukkueeseen pääsevät jälleen kentälle.

– Kyllä tämä on iloa ja innostusta. Intohimo saadaan esille, kun pääsee kentälle pallon kanssa treenaamaan. Ja nyt kun vielä tiedetään, milloin päästään pelaamaan, niin harjoittelulla on määränpäätä,Kajaanin Hakan hallituksen puheenjohtaja Jarmo Anttonen sanoo.

Treenaaminen korona-aikana on keskittynyt juoksulenkkeihin ja omatoimiseen pallotteluun. Anttosen mukaan tieto sarjan aloittamisesta oli huojentava.

– Kyllä se näkyy poikien ilmeistä ja tekemisestä. Alkoi tulla jo kyllästymistä kotona olemiselle ja harjoittelun yksitoikkoisuudelle.

Kolmosessa pelaava Haka saa kauden ensimmäisessä pelissään vastaan AC Oulun kakkosjoukkueen Kajaanin liikuntapuistossa. Anttosen mukaan voittoa lähdetään tavoittelemaan.

– Jos tämmöisen kidutuksen kautta päästään kentälle, niin kyllä me voittamaan lähdetään. Sankka yleisö pyritään järjestämään niin, että heillä on kaikki hyvin ja korona otetaan huomioon siinäkin.

Turvallisuuteen ja koronaviruksen rajoituksiin tulee vielä toukokuun aika tarkennuksia. Menestyksestä riippuen yleisöä on Hakan pelissä noin 200–400 henkilön verran. Urheiluministeri Hanna Kososen (kesk.) mukaan yleisötapahtumissa voi olla paikalla enemmän kuin 50 ihmistä.

– Jos maaleja tehdään ja sarjan piikkipaikoilla ollaan niin yleisöä riittää, Anttonen sanoo.

Jalkapallon Ykkösen, eli AC Kajaanin, sekä Superpesiksen kauden aloituksesta tehdään päätöksiä ensi viikolla.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi