Mummoa tai pappaa saa tavata 10 minuuttia ulkosalla – vieraita luvassa äitienpäiväviikonlopusta alkaen Jyväskylän asumispalveluissa

Omaiset voivat tavata Jyväskylässä ikääntyneiden asumispalveluiden asukkaita ulkona tästä viikonlopusta alkaen. Vierailut onnistuvat myös arkisin kello 13–15 välisenä aikana.

äitienpäivä
Toiminnanohjaajat työntävät vanhuksia pyörätuolissa Myyrmäen vanhustenkeskuksessa.
Eleni Paspatis / Yle

Tapaaminen omaisten kanssa onnistuu äitienpäiväviikonlopusta alkaen Jyväskylän ikääntyneiden asumispalveluissa. Visiitti pitää sopia asumisyksikön henkilökunnan kanssa etukäteen puhelimitse.

– Jonkin verran vierailuja on jo sovittu, mutta varmasti yhteydenottoja tulee lisää jo viikonlopun aikana, arvioi palvelujohtaja Maarit Raappana Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluista.

Tapaamiseen voi tulla kaksi läheistä vierailijaa kerrallaan. Niitä järjestetään rajoitettu määrä päivittäin, eivätkä kaikki halukkaat välttämättä voi osallistua yhtä aikaa. Vierailua kohden varataan 10 minuuttia.

Vierailulle ei voi tulla, jos on pieniäkin flunssan oireita tai jos omainen on ollut lähikontaktissa koronatartunnan saaneen kanssa. Ulkomaanmatkoista pitää olla kulunut 14 vuorokautta, ennen kuin voi tulla tapaamaan asumisyksikössä asuvaa läheistä.

Jyväskylän ikääntyneiden palveluista muistutetaan, että edelleen paras tapa välttää tartunnat on muistaa hyvä käsihygienia.

Vierailijoita opastetaan hengityssuojaimen käytössä

Vierailijat saavat asumisyksiköstä hengityssuojaimen tapaamisen ajaksi. Henkilökunta opastaa, miten suojainta käytetään oikeaoppisesti ja turvallisesti.

Hoitaja saattaa asukkaan ulos sovittuun tapaamispaikkaan ja on läsnä koko tapaamisen ajan.

Koko tapaamisen ajan pidetään noin 1–2 metrin turvaväli.

Halaaminen ja koskettaminen pitää vielä näiden vierailuiden aikana jättää väliin, se ei ole vielä turvallista.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus