Lehtiojan palvelukeskuksen hoitajalla koronatartunta – kahden päivän aikana altistuneita selvitetään

Omaisten tapaamiset ovat kiellettyjä altistuneessa yksikössä, muualla tapaamiset ovat sallittuja turvasäännösten puitteissa.

koronavirus
tyhjiä nojatuoleja viltteineen palvelutalossa.
Lehtiojan palvelukeskus on parin sadan asukkaan tehostetun palveluasumisen yksikkö. Kuvituskuva.Kati Turtola / Yle

Lahtelaisen Lehtiojan palvelukeskuksen hoitajalla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Hoitaja on työssään altistanut sekä työntekijöitä että hoitamiaan asukkaita. Altistuminen on tapahtunut kahden päivän aikana palvelutalon yhdessä kerroksessa. Tartuntaketjuja asukkaiden sekä hoitajien parissa selvitetään parhaillaan. Kaikki altistuneet, sekä myös muut Lehtiojalla mahdollisesti oireilevat asukkaat testataan.

Lehtiojan palvelukeskuksen yksikössä, jossa altistuminen on tapahtunut, asuu noin 40 asukasta. Vain osa asukkaista ja henkilökunnasta on altistunut, eikä tällä hetkellä ole tiedossa muita sairastuneita.

Omaisten vierailut on kielletty Lehtiojan altistuneessa yksikössä. Muissa Lehtiojan yksiköissä ja muissa hoivalaitoksissa tapaamiset ovat sallittuja turvallisuusohjeiden mukaan. Hyvinvointiyhtymä kertoi perjantaina, että äitienpäiväviikonlopusta lähtien palveluasumisen asukkaiden ja omaisten ennalta sovittuja tapaamisia on mahdollista järjestää ulkona.

Vanhuksen läheisellä ei saa olla hengitystieinfektio-oireita tapaamisessa. Pihalla voi olla kerrallaan enintään kymmenen henkilöä, vanhus ja hänen omaisensa mukaan lukien.

Vanhusta ei saa halata tai koskettaa ja tapaaminen voi kestää enintään 15 minuuttia. Tapaamisaikaa ei ole rajattu vierailuissa vammaisen henkilön luokse.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus